Ömer Faruk Saydam, paletli yüzmenin 50 ve 100 m disiplinlerinde dünya şampiyonu oldu

Litvanya'nın Klaipeda şehrinde düzenlenen Paletli Yüzme Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi gururlandıran haberler gelmeye devam ediyor.

Bakırköy Su Sporları Kulübü'nden Ömer Faruk Saydam, Paletli Yüzme Dünya Kupası 2023'te şampiyonluğa ulaştı. Saydam, 50 metre dip dalışta 00.14.96'lık derecesi ve 100 metre tüplü dalış kategorisinde 00.34.31'lik derecesiyle altın madalya kazanarak Dünya Şampiyonu oldu.

Bakırköy Ata Spor Kulübü'nden milli yüzücü Derin Toparlak ise 800 metre suüstü erkeklerde dünya şampiyonu oldu. Yunus Cenkay Yılmaz da 400 metre çift palet erkekler kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaştı. Ayrıca, gençler dünya şampiyonluğu için yapılan 4x100 metre çift palet karışık bayrak yarışında da Bakırköy Su Sporları Kulübü takımı başarılı oldu.

Ömer Faruk Saydam'ın elde ettiği başarı ile Türkiye, Litvanya'nın Klaipeda şehrindeki organizasyonda genel ülkeler klasmanında 2'nci sırada yer aldı.

Bakırköy Su Sporları Kulübü, sporcularının elde ettiği bu başarılarla gurur duyuyor ve Türk sporunun gelişmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyuyor. Başarılarının devamını diliyoruz.