Ömer Erdoğan Gökhan Akkan'a teşekkür etti

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftasında Giresunspor'a konuk olan MKE Ankaragücü, penaltı golüyle öne geçtiği maçtan son dakikalarda yediği golle 1-1 beraberlikle...

Erdoğan: "Futbol Kalitemizi Geliştirmemiz Gerekiyor"

Türkiye'nin futbol kalitesi hakkında konuştuğumuz bir dönemde, böyle bir zeminde oynamak ve buna müsaade edilmesi düşündürücü bir durum. Bu konuda kendimizi daha da geliştirmemiz gerekiyor. Giresunspor'un zemini bizden daha iyi tanıdığı için uygun futbol tercih ettiğini söyleyebiliriz.

İlk yarıda sıkıntılar yaşadık. Oyun bir türlü giremedik. Bizim takımımız daha fazla pas oyunu oynayan, topa sahip olmaya çalışan, bazı varyasyonlarla hücum yapmaya çalışan ama bunu ilk yarıda çok yapamadık. Giresunspor ise özellikle sol tarafımızı çok iyi kullanarak uzun toplarla orada ikinci topları kazanarak kenar ortalarda hücum yapmaya çalıştı. İlk yarıda hem savunma kısmında çok etkisizdik hem de hücum konusunda en etkisiz maçımızı oynadık.

İkinci yarıda bazı oyuncu değişiklikleri ve saha içerisindeki pozisyon değişiklikleriyle oyunun kontrolünü daha fazla elimize almaya başladık. Bu sahaya uygun oyunu biraz daha fazla tercih etmeye başlayınca pozisyonlara girdik ve golü bulduk. Golün devamında girdiğimiz pozisyonları değerlendirsek maçı daha önce koparabilirdik ama maçın genelinde bakılınca açıkçası Giresun'un da girdiği net pozisyonlar vardı. Maçın hakkı beraberlikti.

Kalecimiz Gökhan'a çok teşekkür ediyorum. Muazzam bir performans sergiledi. Buradan çıkaracağımız çok ciddi dersler var. Önümüzdeki Hatayspor maçına odaklanarak kendi evimizde 3 puanı almak istiyoruz. Futbol kalitemizi geliştirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.