Okan Buruk'tan oyuncusuna övgü: 1-1'e gelebilecek bir karşılaşmayı kurtardı

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 2-0 kazandıkları İstanbulspor maçının ardından değerlendirmeler yaptı.

Galatasaray, İstanbulspor'u 2-0 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasını lider tamamladı. Teknik Direktör Okan Buruk, maç sonrası yaptığı açıklamalarda takımının performansını ve hedeflerini değerlendirdi.

Nelsson'un kafasına aldığı darbeye rağmen sahada kalmayı başardığını ve iyi bir oyun sergilediğini belirten Buruk, "Nelsson geçen maçta da çok iyi oynadı, bugün de iyiydi. Kafasına bir darbe aldı, ancak hiçbir etkilenmesi olmadı. Özellikle 2. gol öncesi yaptığı müdahale çok kritikti. 1-1'e gelebilecek bir karşılaşmayı kurtarıp, durumu 2-0'a getirdi. Taraftar da maç sonu tribüne ilk onu çağırdı. Bu da bizim için değerli, onlar da onun hakkını verdi." ifadelerini kullandı.

Hedeflerinin tüm maçları kazanmak olduğunu vurgulayan Buruk, "Maç maç gideceğiz ve en yakın rakibimizin maçını oynamasını bekleyeceğiz. Hedefimiz bütün maçlarımızı kazanmak, kazanarak bitirmek. En kısa zamanda şampiyonluğa ulaşmak ve hepsini kazanarak bitirmek istiyoruz." dedi.

İstanbulspor'un son haftalarda formda bir takım olduğunu belirten Buruk, "Bugün şampiyonluk yolunda önemli bir maç oynadık. İstanbulspor son haftaların formda takımıydı. Bize karşı bazen önde bastılar bazen kendi sahalarında beklediler. Oyunun genelinde çok fazla rakip ceza sahasına girdik. 51 kez girmişiz. Bu bölümde kalitemizin altında işler yaptık. Orada bitireceğimiz pozisyonları doğru yapabilsek maçı erken koparabilirdik." şeklinde konuştu.

Savunmanın hücum hattından başlaması gerektiğini söyleyen Buruk, "Savunma, sadece savunma oyuncularının yapacağı bir şey değil. Hücum presi iyi yapan bir takım olarak karşımızdaki rakipler uzun topla oynadı. Ligdeki en çok pozisyona giren takımlardan birisiyiz. Gol sayımızın yüksek olması gerekirdi. Çok kişiyle hücum ediyoruz gol sayımızın iyi olması gerekirdi." diye konuştu.

TFF'nin aldığı yabancı oyuncu kuralıyla ilgili düşüncelerini de dile getiren Buruk, "3 ay önce de 1 sene önce de bu 8+3’ten kimse mutlu değildi. Kimin mutlu olduğunu bilmiyorum. Kulüplerin büyük bölümü bunu istemiyor. Hocaların söylediği, bütün hocaların şikayeti oyuncu değişikliği. Orada farklı bir şey getirilebilirdi. Devamlı Türk oyuncu hesabı yapmak zor oluyor." ifadelerini kullandı.

Son olarak Zaniolo'nun gördüğü kırmızı kart nedeniyle üzgün olduklarını belirten Buruk, "İlk hedefimiz şampiyonluğa ulaşmak. Sonrası yönetim ve TFF ve yönetimin vereceği karar. Zaniolo için de oyun onun istediği gibi bir oyundu. Oyuna sokarken de ceza sahasına rahat gidiyorduk. Onun kalitesini kullanmak istedim. Şansız bir şekilde taban kaldırdı ve kırmızı kart gördü. O da üzgün, biz de üzgünüz." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın liderliğini sürdürdüğü Spor Toto Süper Lig'de önümüzdeki hafta Sivasspor ile karşılaşacaklarını belirten Buruk, takımının bu zorlu süreçte taraftar desteğiyle daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.