Newcastle United'ın transfer listesi ortaya çıktı! Fenerbahçe'den Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu...

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman önderliğindeki Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun liderlik ettiği konsorsiyum tarafından satın alınan...

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman önderliğindeki Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'nun liderlik ettiği konsorsiyum, 1,5 yıl süren bir sürecin ardından Ekim 2021'de İngiltere Premier Lig takımı Newcastle United'ı satın aldı. Kulüp, Amanda Staveley ve diğer üst yöneticiler ve menajer Eddie Howe yönetiminde başarılı bir yapılanma süreci izledi ve bu sezon Premier Lig'de önemli işler yaptı.

Premier Lig'de bitime 7 hafta kala Newcastle United, 59 puanla 3. sırada yer alıyor. 4. sıradaki Manchester United'ın da aynı puanı var. 5. sıradaki Aston Villa 54, 6. Liverpool ise 53 puanda. Newcastle United, ligi ilk 4'te bitirmesi halinde Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım hakkı kazanacak.

Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı kazanılması halinde, Newcastle United yönetimi kesenin ağzını açacak ve 150 milyon poundluk bir yaz transfer bütçesi ayıracak. İngiliz basınında yer alan habere göre, kulübün geniş transfer listesinde Fenerbahçe'nin iki genç yıldızı Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu da bulunuyor.

Transfer listesinin ilk sırasında Arsenal'in 25 yaşındaki İskoç sol beki Kieran Tierney yer alırken, Leeds United'dan Barcelona'ya transfer olan Raphinha da Eddie Howe'un listesinde yer aldığı ifade edildi. Haberde Eddie Howe ve ekibinin Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu'nu yakından takip ettiği de altı çizildi.

Ancak, Arda Güler ve özellikle Ferdi Kadıoğlu'nu Avrupa'nın büyük kulüpleri uzun zamandır yakından takip ediyor. Ferdi'nin Fenerbahçe ile 2026 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor ancak Arda Güler'in sözleşmesi henüz yenilenmedi. Mevcut sözleşmesinde bu sezon 1500 dakikanın altında süre alması halinde 5 milyon euro serbest kalma bedeliyle takımdan ayrılma maddesi bulunan Arda Güler bu anda 964 dakika süre bulmuş durumda.

Arda'nın sözleşme problemini çözmek için çalıştığı bilinen Fenerbahçe, iki genç yıldızı için gelecek tekliflerin büyüklüğüne göre transfer için karar verecek.

Uluslararası Spor Araştırmaları Merkezi (CIES), gelecek vadeden U20 oyuncu listesini açıkladı. Gelecek vaat eden 200 gencin arasında LaLiga ekiplerinden Barcelona forması giyen Gavi, 4,37 kat (yaş ve pozisyon) ortalama ile listenin ilk sırasında yer aldı.

Türkiye'den ise listede sadece bir oyuncu yer aldı: Fenerbahçe'nin genç yıldızı Arda Güler. Bu sezon sarı-lacivertli takım ile 27 maça çıkan, 6 gol ve 4 asist ile oynayan genç oyuncu, ofansif orta saha oyuncular listesinde 17. sırada yer aldı.

Newcastle United'ın Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılması halinde, Türk futbolseverler Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu'nun İngiliz ekibine transfer olup olmayacaklarını merakla bekleyecekler. Ancak her iki oyuncunun da geleceği için büyük umutlar besleniyor.