Nef Stadı'nda Galatasaray - Fenerbahçe derbisi sonrası kupa şöleni! Ünlü isimler sahne alacak

Sarı kırmızı takım zorlu 90 dakikanın ardından 23. şampiyonluğun tadını taraftarıyla birlikte çıkaracak. Galatasaray saat 19.00'da başlayacak derbi maçta...

Galatasaray ve Fenerbahçe arasındaki rekabet, Türk futbolunun en büyük derbilerinden biri olarak kabul ediliyor. Bugün ise Süper Lig tarihinde 132. kez karşı karşıya gelecekler. İki takım da hükmen galibiyetlerle son haftayı geçirirken, bu sezonun son lig maçlarına çıkacaklar.

Galatasaray, MKE Ankaragücü’nü 4-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti. Bu dev maçta, hem başarısını taraftarlarıyla kutlayacak hem de taraftarına veda edecek. Aslan, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi yenerek özel gününü taçlandırmak istiyor. Ancak maçın biletleri tamamen tükenmiş durumda. Fenerbahçe taraftarlarının gelmeyecek olmasından dolayı, konuk tribünlerde sarı kırmızılılar olacak.

Fenerbahçe ise umutlarını tüketse de, Ziraat Türkiye Kupası finaline odaklanmış durumda. Ancak bugün de bu tarihi rekabete yaraşır bir şekilde oynayıp taraftarlarına bir galibiyet hediye etmek istiyor.

Maçın ardından şampiyonluk kutlamaları başlayacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi de kupayı Galatasaray’a takdim edecek. Sanatçılar da gecede yer alacak ve ücret almayacaklar. Simge Sağın, İcardi ile özdeşleşen ‘Aşkın Olayım’ şarkısını Arjantinli yıldızla birlikte söyleyecek. Kenan Doğulu da sahne alacak.

Galatasaray'ın eski teknik adamları da şampiyonluk törenine katılacak. İskoç teknik adam Greame Souness, Kadıköy’de saha ortasına G.Saray bayrağı dikmesiyle sarı kırmızılı taraftarların gönlünde ayrı bir yeri olan isimlerden biri. Ayrıca kulüp tarihinin en başarılı teknik direktörü Fatih Terim de davet edildi. Jardel, Capone gibi kulübün unutulmaz futbolcuları da davetliler arasında.

İki takım arasındaki rekabette Fenerbahçe’nin galibiyetlerde 52- 36’lık üstünlüğü bulunuyor. Ancak son 7 Süper Lig maçında Galatasaray, Fenerbahçe’yi konuk ettiği maçları kazanamadı. Eğer Aslan bugün de galip gelemezse, en uzun serisini (1982- 89 arası 8 maç) tekrarlamış olacak.

Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 yenen Galatasaray, bugün de galip gelirse 32 yıl sonra 'duble' yapmış olacak. Aslan en son 1990-91 sezonunda Mustafa Denizli ile bunu başarmıştı.

Bu dev maçta her iki takımın da taraftarları büyük bir coşku içinde olacak. Türk futbolunun en büyük derbilerinden biri olan Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti, bugün de heyecan dolu anlara sahne olacak. Taraftarlarının desteğiyle sahada mücadele edecek olan iki takım da kazanmak için ellerinden geleni yapacaklar. Heyecan dolu dakikaların ardından ise şampiyonluk kutlamaları başlayacak ve futbolseverler unutulmaz bir gece yaşayacaklar.