NBA'de normal sezonun MVP'si Joel Embiid

NBA'de 2022-2023 sezonunda En Değerli Oyuncu (MVP) ödülünün sahibi Philadelphia 76ers forması giyen Joel Embiid oldu.

NBA normal sezonu tamamlandı ve sezonun en değerli oyuncusu ödülü sahibini buldu. Bu yılın MVP ödülü, 73 birincilik oyu alan Philadelphia 76ers'ın yıldız oyuncusu Joel Embiid'in oldu.

Denver Nuggets'tan Nikola Jokic ve Milwaukee Bucks'tan Giannis Antetokounmpo da adaylar arasındaydı. Ancak Embiid, 66 maçta 33.1 sayı, 10.1 ribaund, 4.2 asist, 1.7 blok, 1 top çalma ve yüzde 55 şut isabetiyle mücadele ederek ödülün sahibi oldu. Ayrıca, Philadelphia'nın Doğu Konferansı'ndaki üçüncü sırada yer almasında büyük rol oynadı.

Embiid, ayrıca 2000-2001 sezonundan bu yana MVP ödülünü kazanan ilk Philadelphia oyuncusu oldu. Ancak NBA tarihinde son 37 senedir MVP ödülünü üst üste 3 kez kazanan bir oyuncu olmadı. Son 2 sezonun MVP'si Nikola Jokic ise bu sezon Embiid'in ardından ikinci sırada yer aldı ve üst üste 3 kez ödül kazanma şansını kaybetti.

NBA tarihinde MVP ödülünü üst üste 3 kez kazanan sadece Larry Bird, Wilt Chamberlain ve Bill Russell oldu. Embiid'in bu sezonki performansı, gelecek yıllarda da adından söz ettireceğinin bir işareti olarak görülüyor.