NBA'de LeBron James'in gecesi! 38 yaşında yine rekor kırdı... Kariyerinde bir ilk...

NBA'de Batı Konferansı play-off ilk turu dördüncü maçında Los Angeles Lakers, Memphis Grizzlies'i uzatmada 117-111 mağlup ederek seride 3-1 üstünlüğü...

NBA Batı Konferansı play-off ilk turu dördüncü maçında Los Angeles Lakers, sahasında Memphis Grizzlies'i konuk etti. Crypto.com Arena'da oynanan mücadelede Lakers, Memphis Grizzlies'i uzatmada 117-111 mağlup ederek seride 3-1 üstünlük sağladı.

LeBron James'in son saniyelerdeki turnikesiyle maçı uzatmaya götürdüğü karşılaşmada, yıldız oyuncu 22 sayı, 20 ribaunt ve 7 asistle oynayarak takımına büyük katkı sağladı. Ayrıca, play-offlardaki kişisel ribaunt rekorunu kıran LeBron James, NBA tarihinde bir maçı 20 sayı ve 20 ribaunt barajının üstünde bitiren en yaşlı oyuncu oldu. Bu performansıyla LeBron James, NBA kariyerinde ilk kez bir maçta 20 sayı, 20 ribaunt barajını geçmiş oldu.

Lakers'ta Austin Reaves 23 sayı ve 6 asistle mücadele ederken, D’Angelo Russell ise rakip potaya 17 sayı bıraktı. Jarren Vanderbilt 15 sayı ve 3 blok; Anthony Davis ise 12 sayı, 11 ribaunt ve 4 blokla oynadı. Memphis Grizzlies'ta Desmond Bane'in 36 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Ja Morant 19 sayı ve 7 asistle maçı tamamlarken, Jaren Jackson 14 sayı, 14 ribaunt ve 5 blokla takımına katkı sağladı. Xavier Tillman ise 12 sayı, 8 ribaunt ve 6 asistle çok yönlü bir performans sergiledi.

Doğu Konferansı'nda play-off'lara 8. sıradan dahil olan Miami Heat, normal sezonu lider bitiren Milwaukee Bucks'ı sahasında ağırladı. Jimmy Butler'ın üstün performansıyla Miami Heat, Milwaukee Bucks'ı 119-114 mağlup ederek seride 3-1'lik avantaj elde etti.

Miami'de oynayan Jimmy Butler, 56 sayı, 9 ribaund ve 2 asistle takımına galibiyeti getirdi. Bam Adebayo 15 sayı, 8 ribaund; Caleb Martin 12 sayı, 9 ribaund ve Gabe Vincent de 10 sayı ve 8 asist kaydetti. Milwaukee'de ise Brook Lopez'in 36 sayı ve 11 asisti, Giannis Antetokounmpo'nun 26 sayı, 13 asist ve 10 ribaundu ile Jrue Holiday'in de 14 sayı ve 7 ribaundu yenilgiyi önleyemedi.

Serinin 5. karşılaşması, 26 Nisan'da Milwaukee'nin ev sahipliğinde yapılacak. NBA play-off'ları heyecan dolu mücadelelere sahne olmaya devam ediyor.

lebron james rekorları lebron james rekor kırdı lebron james rekora kaç sayı kaldı lebron james rekoru kırdı mı lebron james record nba haberleri anındaspor anında spor anindaspor anindasportr anindasporofficial basketbol haberleri Lakers Memphis Grizzlie