NBA'de korkunç olay! Joel Embiid, Grant Williams'ın kafasına bastı

NBA'de play-off heyecanı, gece oynanan iki maçla devam etti. Devin Booker ve Kevint Durant'in toplam 86 sayı attığı maçta Phoeniz Suns, Denver Nuggets...

NBA play-off'ları heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Batı Konferansı'nda Phoenix Suns, Denver Nuggets karşısında üçüncü maçı kazanarak seriyi 2-1'e getirdi. Konferans lideri Nuggets karşısında serideki ilk galibiyetini alan Suns'da Devin Booker ve Kevin Durant toplam 86 sayıyla oynadı. Maçta Chris Paul'un sakatlığı sebebiyle oynamamasına rağmen Booker 47 sayı, 9 asist, 6 ribaunt ve 3 top çalmayla; Durant ise 39 sayı, 9 ribaunt ve 8 asistle mücadele etti. Nuggets'ta ise Jokic'in 30 sayı, 17 ribaunt ve 17 asistlik; Jamal Murray'nin de 32 sayı, 6 ribaunt ve 5 asistlik performansı mağlubiyetin önüne geçemedi.

Doğu Konferansı yarı finalinde geçen sezonun finalisti Boston Celtics, Philadelphia 76ers'ı 114-102 yenerek seride 2-1 öne geçti. Celtics'te Jayson Tatum ile Jaylen Brown öne çıkarken, 6 oyuncusundan çift haneli sayı katkısı geldi. 76ers'ta ise Joel Embiid 30 sayı, 13 ribaunt ve 4 blokla, James Harden da 16 sayı, 11 asist ve 6 ribauntla oynadı. Ancak maçın en çok konuşulan olayı Joel Embiid'in bir pozisyonda dengesini kaybedip yerde yatan Grant Williams'ın kafasına basması oldu. Grant Williams, Embiid'in kafasına basmasıyla yüzünü sert bir şekilde parkeye vurdu. Kısa bir tedavinin ardından oyuna devam eden Grant Williams ile Embiid'in olay sonrası saha içindeki diyalogları ise oldukça dostane geçti.

Öte yandan normal sezonun en değerli oyuncusu seçilen Joel Embiid, ödülünü NBA Başkanı Adam Silver'dan alırken duygusal anlar yaşadı. Yıldız basketbolcu ödül törenine oğlunun dahil olması üzerine gözyaşlarını tutamadı.

NBA play-off'larında yaşanan bu heyecan dolu maçlar, basketbolseverlerin nefesini kesmeye devam ediyor. Serilerin kaderi belirlenene kadar da bu heyecanın sürmesi bekleniyor.

 

nba playoffs nba playoffs 2022 nba playoffs 2023 ne zaman nba playoffs 2023 eşleşmeleri nba playoffs ne zaman Batı Konferansı Phoenix Suns Denver Nuggets Booker Durant Doğu Konferansı Jokic Jamal Murray Boston Celtics Philadelphia 76ers Jaylen Brown Jayso