NBA'de 'En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu' ödülü, Lauri Markkanen'in

Utah Jazz'ın Finlandiyalı forveti Lauri Markkanen, NBA'de 2022-2023 sezonunun en çok gelişme gösteren oyuncusu seçildi.

NBA'de 2022-2023 sezonunun en çok gelişme gösteren oyuncusu belli oldu. Utah Jazz'da forma giyen Finlandiyalı forvet Lauri Markkanen, oylamada 100 birincilik oyundan 69'unu alarak ‘En Çok Gelişme Gösteren Oyuncu’ ödülünü kazandı.

Markkanen, Oklahoma City'den Shai Gilgeous-Alexander ve New York'tan Jalen Brunson'u geride bırakarak bu ödülün sahibi oldu. Finlandiyalı basketbolcu, bu sezon kariyer rekorları kırdı. 25.6 sayı, 8.6 ribaund, 1.9 asist ve 9 serbest atış ortalamalarıyla harika bir performans sergiledi.

Markkanen, Pascal Siakam, Giannis Antetokounmpo, Goran Dragic, Boris Diaw, Hidayet Türkoğlu ve Gheorghe Muresan'dan sonra ‘En İyileştirilmiş Oyuncu’ ödülünü kazanan yedinci uluslararası basketbolcu oldu. Bu ödülle birlikte Markkanen, uluslararası basketbol camiasında adını duyurdu.

25 yaşındaki oyuncu, geçtiğimiz hafta zorunlu askerlik görevini yerine getirmek için ülkesi Finlandiya'da birliğine teslim olmuştu. Bu durum, Markkanen'in karakterini ve vatanseverliğini ortaya koydu.

Markkanen'in başarısı, NBA camiasında büyük yankı uyandırdı. Birçok basketbolsever, onun gelecekteki başarısını merakla bekliyor. Markkanen'in bu ödülü kazanması, uluslararası basketbolculardan ilham alan gençler için de bir motivasyon kaynağı oldu.

Sonuç olarak, Lauri Markkanen'in NBA'de gösterdiği performans takdir edilmeye değer. Kendisi, uluslararası basketbol camiasında adını duyurarak gençlere örnek oldu. NBA'deki başarısıyla Finlandiya'nın gururu olan Markkanen'in gelecekteki başarısını merakla bekliyoruz.