N Kolay İstanbul Yarı Maratonu rekor katılımla koşulacak

Avrupa'nın en iyi 3 yarı maratonundan biri olan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, 30 Nisan 2023 Pazar günü 18. kez koşulacak. Tarihi Yarımada'nın büyüleyici...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen ve dünyanın en hızlı parkurlarından birine sahip olan N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, Tarihi Yarımada'da 30 Nisan Pazar günü 18. kez koşulacak. World Athletics (Dünya Atletizm Birliği) Gold Label kategorisinde yer alan yarışa, 60 farklı ülkeden 12.300 sporcunun katılması bekleniyor.

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, katılımcılara 21K, 21K Paten ve 10K'lık kategorilerde yarışma imkanı sunuyor. Parkur, tarih boyunca farklı medeniyetlerin merkezi olan Tarihi Yarımada'dan geçiyor ve eşsiz Haliç manzarasıyla sporculara benzersiz bir deneyim sunuyor.

Yarışın startı, 30 Nisan Pazar günü saat 07.30'da paten yarışıyla verilecek. 10K yarışı ise saat 08.10'da başlayacak. Elit atletler ve 21K kategorisi ise saat 09.30'da start alacak. N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu, TRT Spor Yıldız ve Spor İstanbul Youtube kanalından naklen yayınlanacak.

N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu basın lansmanı ise 28 Nisan Cuma günü Maltepe Kenan Onuk Atletizm Pisti'nde gerçekleştirilecek. Yarışta kadınlar dünya yarı maraton rekorunu kıran Kenyalı atlet Ruth Chepngetich ve en iyi 3. yarı maraton derecesine imza atan Kenyalı erkek atlet Charles Kipkurui Langat, basın toplantısında yer alacaklar. Türkiye'yi temsil edecek elit kadın atletler arasında yer alan Yayla Gönen de basın toplantısında soruları yanıtlayacak. Gönen, bu yıl Sevilla Maratonu'nu 2:29:10'la koşarak Türk atletizm tarihindeki en iyi üçüncü dereceyi elde etti.

N Kolay İstanbul Yarı Maratonu Parkuru, başlama noktası Fatih İlçesi Yenikapı miting alanı önünde bulunan Yenikapı otobüs durağı olacak. Yarış, sahil yolu Kennedy Caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ışıklar, Eminönü'nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü'nden devam edecek. Köprü bitimindeki ışıklardan "U" dönüşü yapan yarış, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa Caddesi, Ayvansaray, Haliç Köprüsüne varmadan Fatih İlçe sınırından "U" dönüşü yaparak geri dönecek. Koşucular, aynı sahil yolunu kullanarak Yenikapı'ya kadar devam edecek ve yarış başladığı noktada son bulacak.

Yarış parkuru nedeniyle N Kolay İstanbul Yarı Maratonu güzergahındaki yollar, 30 Nisan Pazar günü saat 05.30 ile 13.30 arası trafiğe kapalı olacak. Sporseverlerin ve katılımcıların dikkatine!