N Kolay İstanbul Yarı Maratonu'nda 12 bin 300 kişi koşacak

Avrupa'nın en iyi 3 yarı maratonu arasında gösterilen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu yarın rekor sayıda spor tutkununun katılımıyla Tarihi Yarımada'da...

Yarın İstanbul Yarı Maratonu Heyecanı Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen N Kolay İstanbul Yarı Maratonu, yarın koşulacak. Tarihi Yarımada'da gerçekleştirilecek olan yarışta 12 bini aşkın katılımcı, en hızlı yarı maraton derecesine ulaşmak için mücadele edecek.

Bu yıl 18. kez düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu'nda 21K, 21K Paten ve 10K kategorilerinde yarışlar olacak. Sabah saat 07.30'da paten yarışıyla başlayacak olan etkinlik, TRT Spor Yıldız ve Spor İstanbul Youtube kanallarından naklen yayınlanacak.

Etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, "Sporu, İstanbullular için bir yaşam biçimi haline getirme amacındayız" dedi. Spor İstanbul Genel Müdürü İzzet Renay Onur ise, "Toplam kayıt sayımız 12 bin 300; bu alanda rekora imza attık. Halkımızın spora olan ilgisi giderek artıyor" şeklinde konuştu.

İstanbul Yarı Maratonu, her yıl binlerce sporseveri bir araya getirerek sağlıklı yaşam ve spor kültürünün yaygınlaşmasına katkı sağlıyor. Bu yıl da yarışa katılanlar, İstanbul'un tarihi dokusunu keşfederken aynı zamanda sağlıklı bir yaşam için önemli bir adım atacaklar.

Sporun insan hayatındaki önemine dikkat çeken organizasyon, İstanbul'un spor turizmi açısından da önemli bir merkez haline gelmesine katkı sağlıyor. Bu yılki yarışta da sporcular, İstanbul'un güzelliklerini keşfetmenin yanı sıra, sağlıklı yaşam için önemli bir adım atacaklar.

Tüm sporseverleri yarın gerçekleştirilecek olan İstanbul Yarı Maratonu'na davet ediyoruz. Sağlıklı yaşam için atacağınız her adım, hayatınıza değer katacak!