Milli güreşçi Taha Akgül, 10. kez Avrupa şampiyonu oldu

Milli güreşçi Taha Akgül, Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası serbest stil 125 kiloda Gürcü rakibi Geno Petriashvili'yi 9-4 mağlup ederek 10'uncu kez Avrupa...

2023 Avrupa Güreş Şampiyonası devam ediyor. Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de gerçekleştirilen şampiyonada Türkiye, erkekler serbest stilde mücadele eden takımıyla büyük bir başarı elde etti.

A Milli Güreş Takımı, toplam 6 madalya kazanarak 2023 Avrupa Şampiyonası'nı tamamladı. Serbest stil A Milli Güreş Takımı'nda Taha Akgül ve Feyzullah Aktürk altın, Süleyman Atlı gümüş, İbrahim Çiftçi, Soner Demirtaş ve Emrah Ormanoğlu ise bronz madalya kazanan isimler oldular.

Taha Akgül, 125 kiloda gürekoromen stilde finalde Gürcü rakibi Geno Petriashvili'yi 9-4 mağlup ederek 10. kez Avrupa şampiyonu oldu. Milli güreşçi Taha Akgül, rakibiyle son Avrupa Şampiyonası finalinde karşılaşmış ve o maçı da kazanmıştı. Bu kez de rakibini mağlup ederek zirvedeki yerini korudu.

Serbest stilde 92 kiloda mücadele eden Feyzullah Aktürk ise altın madalya için Azerbaycanlı Osman Nurmagomedov ile karşılaştı. Maça kötü başlayan Aktürk, rakibinin karşısında 2-0 yenik duruma düşse de maçı 5-2 kazanarak üst üste ikinci defa Avrupa şampiyonu oldu.

61 kiloda Emrah Ormanoğlu ve 74 kiloda Soner Demirtaş da bronz madalya kazanan isimler arasında yer aldı. Emrah Ormanoğlu, Fransız Arman Eloyan'ı mağlup ederek üçüncü oldu. Soner Demirtaş ise sakatlığı nedeniyle rakibiyle mücadele edemese de bronz madalya kazandı.

Kadın millilerimiz de mücadelelerine devam ediyor. 76 kiloda Yasemin Adar, çeyrek finalde Romen Catalina Axente'yi sayı tuşuyla yendi ve yarı finale yükseldi. Anastasia Osnıach'i sayı tuşuyla mağlup ederek finale yükselen Adar, 6. kez Avrupa şampiyonluğu için Avusturyalı Martina Kuenz ile mücadele edecek.

Evin Demirhan Yavuz ve Bediha Gün ise repesaj maçlarına çıkacaklar. Kazanmaları halinde bronz madalya için mücadele edecekler. Eda Tekin ve Nesrin Baş ise yarı finalde yenilerek bronz madalya için mindere çıkacaklar.

Türkiye, Avrupa Güreş Şampiyonası'nda elde ettiği başarılarla adından söz ettiriyor. Milli güreşçilerimizin mücadelesiyle gurur duyuyoruz ve başarılarının devamını diliyoruz.

taha akgül taha akgül spor salonu taha akgül spor kompleksi taha akgül spor salonu sivas taha akgül spor merkezi güreş haberleri diğer spor haberleri anında spor anindaspor