Milli güreşçi Alperen Berber'in hedefi olimpiyat şampiyonluğu

Samsunlu milli güreşçi Alperen Berber (18), hedefinin olimpiyat madalyası olduğunu belirterek, İtalyanın Roma kentinde 25-31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen...

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Milli Takım sporcusu Alperen Berber, kariyerinde elde ettiği Dünya ve Avrupa şampiyonluklarına ek olarak Avrupa üçüncülüğü de bulunuyor. Son olarak İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen U17 Dünya Yıldızlar Şampiyonası'nda 80 kiloda Azerbaycanlı rakibi İsmayil Rzayev'i 3-2 yenerek altın madalya kazandı.

Berber, güreşe küçük yaşta başladığını belirtiyor. Babasının güreş antrenörü olması sayesinde çocukluğundan beri mindere aşina olduğunu ifade ediyor. Güreşe küçük yaşlarda bir oyun olarak başladığını söyleyen Berber, zamanla kendisini güreşin içinde bulduğunu dile getiriyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışmalarına devam eden Berber, aynı zamanda sürekli olarak milli takım kadrosunda yer alıyor. Önümüzdeki Gençler Dünya Şampiyonası'nda da mücadele edecek olan Berber, vatanını ve Samsun'u en iyi şekilde temsil etmek istediğini söylüyor.

Berber'in hedefi ise olimpiyat şampiyonluğu. Hamza Yerlikaya'nın Asrın Güreşçisi unvanını kazanmasına örnek gösteren Berber, kendisinin de Samsun'un yeni Yaşar Doğusu olmak istediğini söylüyor.

Berber'in başarıları ve hedefleri, Türk sporu için umut verici bir geleceği işaret ediyor. Genç yaşta elde ettiği başarılarla dikkatleri üzerine çeken Berber'in, ileride daha büyük başarılara imza atacağına şüphe yok.

alperen berber alperen berber uww alperen berber kimdir alperen berberoğlu alperen berberoğlu pınar sabaz olimpiyat şampiyonu güreş olimpiyatları anında spor anindaspor spor haberleri