Milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, Şampiyonlar Ligi'nde bir ilk peşinde

Interli milli yıldız İstanbul'daki Manchester City maçında şans bulursa, Şampiyonlar Ligi finalinde oynayan 4'üncü Türk futbolcu olacak, finali kazanırsa...

İnter, Milan'ı Yenerek Şampiyonlar Ligi Finali Biletini Kaptı!

İtalya'nın ezeli rakipleri İnter ve Milan arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final maçları nefesleri kesti. İnter, Hakan Çalhanoğlu'nun da forma giydiği kadrosuyla rakibini 2-0 ve 1-0 yenerek finale yükseldi. Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu, her iki maçta da gösterdiği performansla büyük pay sahibi oldu. İlk maçta Dzeko'nun attığı golün pasını veren Hakan, ikinci maçta da takımının galibiyetinde önemli bir rol oynadı.

Eğer Hakan Çalhanoğlu, 10 Haziran'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Manchester City ile oynanacak finalde forma giyerse, Şampiyonlar Ligi finalinde forma giyen dördüncü Türk futbolcu olacak. İnter'in kupayı kazanması halinde ise Hakan, Şampiyonlar Ligi kupası kaldıran ilk Türk futbolcu olacak.

Daha önce Şampiyonlar Ligi finali heyecanı yaşayan Türk futbolcular arasında Yıldıray Baştürk, Arda Turan ve Hamit Altıntop yer alıyor. Yıldıray Baştürk, 2002 yılında Bayer Leverkusen formasıyla Real Madrid'e karşı oynadığı final maçında sahada yer alan ilk Türk futbolcu olarak tarihe geçti. Maçı Leverkusen 2-1 kaybetti. Arda Turan ise 2014 yılında Atletico Madrid ile Real Madrid'e karşı oynanan finalde sakatlık nedeniyle forma giyemedi ve takımının kupayı kazanmasına rağmen sahada yer alamadı. Hamit Altıntop ise Bayern Münih formasıyla 2010 Şampiyonlar Ligi finalinde İnter ile karşılaştı ve maçı Inter 2-0 kazandı.

Hakan Çalhanoğlu'nun performansı, Türk futbolseverleri heyecanlandırırken İnter taraftarları da büyük bir sevinç yaşadı. Bakalım Hakan Çalhanoğlu, İnter ile birlikte Şampiyonlar Ligi kupasını Türkiye'ye getirebilecek mi? Futbolseverler, 10 Haziran'da yapılacak olan final maçını heyecanla bekliyor.