Milli boksör Kerem Özmen'e dünya şampiyonasında 'yer bildirimi' engeli

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün milli boksörü Kerem Özmen (20), Uluslararası Test Ajansı'nın (ITA) 'Bulunabilirlik Bildirimi'ni yapmadığı gerekçesiyle 30 Nisan-14...

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün milli boksörü Kerem Özmen hakkında Uluslararası Test Ajansı (ITA) tarafından soruşturma başlatıldı. Sporcunun doping test ve takip sistemi olan bulunabilirlik bildirimlerini 4 kez kaçırması nedeniyle 30 Nisan-14 Mayıs tarihlerinde Özbekistan'ın Taşkent kentinde düzenlenecek Dünya Boks Şampiyonası'na katılma hakkını kaybetti.

Geçmişte dünya ikincisi olan Kerem Özmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ITA soruşturması nedeniyle bu büyük şampiyonada yer alamayacağı için çok üzgün olduğunu belirtti. "Umut ediyorum ki ITA soruşturması en kısa sürede sonuçlanacak ve ben de yeniden 'Avrupa Oyunları'nda ringe çıkabileceğim" diyen Özmen, hayranlarına ve destekçilerine dopingle mücadele yönetmeliklerine tam olarak bağlı kaldığını ve Bulunabilirlik Bildirimi gerekliliklerine uyduğunu söyledi.

Türkiye Boks Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Sporcunun savunmasını verdiğini ve şu an tedbirli sayıldığını belirten Yılmaz, "Süreçleri kaçırdığı için dünya şampiyonasını da kaçıracak. Sporcuların 3 kez ihlal hakkı var, 4'üncü ihlalde ITA tedbir koyuyor. Gereken girişimlerimizi yaptık. Başkanımız, Türkiye Dopingle Mücadele Merkezi'yle de bu konuyu görüştü. Umarım en kısa sürede çözüme kavuşacak" dedi.

Kerem Özmen ise yaşadığı süreci Demirören Haber Ajansı'na anlattı. Testlerini verdiğini ancak istemediği ve kendisinden bağımsız olarak gelişen şartlar nedeniyle yer bildirimini yapmayı ihmal etmek durumunda kaldığını söyleyen Özmen, "Sonuçta uzun süredir buna hazırlanmıştım. Dünya ikinciliğimi geliştirip ülkeme, altın madalya getirmeyi hayal ediyordum. Hayalimden vazgeçmedim fakat ertelemek zorunda kaldım" diye konuştu.

Spor camiasında doping olayları son yıllarda sıkça yaşanıyor. Bu nedenle sporcuların dopingle mücadele yönetmeliklerine tam olarak uymaları gerekiyor. Kerem Özmen'in yaşadığı süreç de bu konuda bir örnek teşkil ediyor. Umarız en kısa sürede çözüme kavuşur ve Kerem Özmen yeniden ringlere dönebilir.

kerem özmen kerem özmen boxrec kerem özmen boy kerem özmen nereli kerem özmen boks boks haberleri anında spor anindaspor