Mata: 'Orada Galatasaray'ı ve Türk futbolunu temsil ettim'

UEFA'nın danışma kuruluna seçilen Galatasaray'ın İspanyol yıldızı Juan Mata, Orada Galatasaray'ı ve Türk futbolunu temsil ettim dedi.

Galatasaray'ın İspanyol oyuncusu Juan Mata, UEFA'nın oluşturduğu özel danışma kurulunda yer aldı. Bu kurulda Jose Mourinho, Carlo Ancelotti, Zinedine Zidane, Paolo Maldini, Fabio Capello, Luis Figo, Philipp Lahm, Rio Ferdinand ve Rafa Benitez gibi birçok ünlü isim de bulunuyordu.

Mata, bu deneyim hakkında Galatasaray televizyonuna açıklamalarda bulundu. Futbol için büyük bir gün olduğunu söyleyen Mata, aktif tek oyuncu olarak orada bulunmanın ayrı bir gururunu yaşadığını dile getirdi. Galatasaray'ı ve Türk futbolunu temsil etmekten dolayı mutlu olduğunu ifade eden Mata, eski oyuncuların arasında yer almanın da kendisi için önemli bir deneyim olduğunu söyledi.

Mata'nın bu deneyimi hakkında insanlardan çok soru aldığını belirten oyuncu, Türkiye'nin en büyük kulübünde oynamanın nasıl bir duygu olduğunu anlattığını da sözlerine ekledi. Galatasaray'ın Avrupa kupası olan tek kulüp olduğunu hatırlatan Mata, Türkiye'nin en büyük kulübü olması nedeniyle insanların bu konuda çok ilgilendiğini söyledi.

Şampiyonluk hedefleri hakkında da konuşan Mata, eğer Galatasaray şampiyon olursa şampiyonluklarına bir yenisini daha ekleyeceklerini söyledi. UEFA'nın oluşturduğu danışma kurulunun önemine de değinen Mata, kurallarla ilgili, futbolla ilgili ve futbolun geleceğiyle ilgili birçok konuda oyuncuların fikirlerine danışıldığını belirtti.

Oyuncuların fikirlerine değer verilmesinin çok güzel bir şey olduğunu söyleyen Mata, UEFA'nın bu konuda çok başarılı bir iş yaptığını ifade etti. Galatasaray'ın başarısı için de çalışmalarının devam edeceğini belirten Mata, takım olarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını sözlerine ekledi.