Manchester City - Real Madrid maçında Pep Guardiola ile Kevin de Bruyne arasında gerginlik! Kapa çeneni...

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finali rövanş maçında Manchester City sahasında Real Madrid'i konuk etti. Sahadan 4-0 galip ayrılan ev sahibi takımda teknik...

Manchester City, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid'i 4-0 mağlup ederek finale yükseldi. İlk maçta 1-1 berabere kalan Manchester City, İngiltere'de oynanan maçta rakibini adeta ezdi geçti.

Karşılaşmaya oldukça etkili başlayan Manchester City, Haaland ile net 2 pozisyondan yararlanamadı. Ancak 23. dakikada Bernardo Silva'nın golü ile öne geçen takım, 14 dakika sonra yine aynı oyuncunun golüyle farkı 2'ye çıkardı. Real Madrid'in savunma hattı adeta darmadağın olurken, 76. dakikada Militao kendi kalesine attığı golle skoru 3-0 yaptı. Son sözü ise 90+1. dakikada Julian Alvarez söyledi.

Manchester City'nin finaldeki rakibi ise Inter oldu. İstanbul'da oynanacak dev final maçı, 10 Haziran Cumartesi günü Atatürk Olimpiyat Stadı'nda TSİ 22.00'de gerçekleşecek.

Bu zaferle birlikte Pep Guardiola, Şampiyonlar Ligi tarihinde Carlo Ancelotti ve Alex Ferguson'un ardından 100 galibiyete ulaşan üçüncü teknik direktör oldu. Ayrıca, Guardiola Şampiyonlar Ligi tarihinde en fazla final gören teknik direktörler arasında yer alıyor.

Manchester City'nin bu zaferi aynı zamanda Etihad Stadyumu'nda oynadığı son 26 Şampiyonlar Ligi maçını kaybetmediği anlamına geliyor. Toplamda 24 galibiyet ve 2 beraberlik alan City, son mağlubiyetini Eylül 2018'de Lyon'dan almıştı.

Maçtan önce Rio Ferdinand'a gönderdiği mesajla galibiyete olan inancını dile getiren Guardiola, maç sonrasında da soyunma odasına giderken saha kenarında bulunan Ferdinand'a seslenerek, "Sana söylemiştim" dedi.

Ancak maçın ikinci yarısında Kevin De Bruyne'nin topu kaybetmesinin ardından Guardiola ile oyuncu arasında gerilim yaşandı. Guardiola'nın "pas ver" direktifine rağmen topu kaptıran De Bruyne, sinirli bir şekilde Guardiola'ya dönerek "kapa çeneni" diye bağırdı. Maç sonrasında konuyla ilgili açıklama yapan Guardiola ise De Bruyne'nin üç çalım yapmasına rağmen pas atmamalarının kendilerine pahalıya mal olabileceğini söyledi.

Manchester City'nin bu zaferi, takımın form durumunu ve hedeflerini bir kez daha ortaya koydu. Finalde Inter karşısında nasıl bir performans sergileyeceği ise merak konusu.