Konyaspor'dan TFF'ye resmi başvuru: VAR katırları açıklansın

Süper Lig ekibi Konyaspor, 30 haftada 2-1 kaybettikleri Adana Demirspor maçının VAR kayıtlarının açıklanması için TFF'ye resmi başvuru yapıldığını açıkladı.

Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında oynadığı Adana Demir Spor maçında yaşanan tartışmalı kararların açıklanmasını talep etti. Kulübün yaptığı açıklamada, VAR kayıtlarının açıklanması gerektiği belirtildi.

Sarper Barış Saka'nın verdiği penaltı kararının ve VAR'da görevli Alper Çetin'in sessiz kalmasının spor kamuoyunda infiale neden olduğu ifade edildi. Adaletin sadece sesi çok çıkanların değil, Anadolu kulüpleri başta olmak üzere futbolumuzun gelişimi için önemli olduğu vurgulandı.

TFF'nin şeffaflık anlayışı gereği VAR kayıtlarının açıklanması gerektiği belirtilen açıklamada, hakemlerin dinlendirilmesi konusunda da talepte bulunuldu. Merkez Hakem Kurulu'nun yapmış olduğu açıklamada yer alan 'dinlendirilecek hakemler' ifadesinin kulübe bildirilmesi ve kamuoyuna açıklanması istendi.

Tartışmaların son bulması ve kafalardaki soru işaretlerinin giderilmesi adına bu konunun açığa kavuşturulmasının ivedilikle yapılması gerektiği belirtildi. Hakem camiasında beyaz bir sayfa açılmadan problemlerin çözülemeyeceği ve sıkıntıların giderilemeyeceği ayyuka çıktığı ifade edildi.

Konyaspor, futbolun yenilikçi bir yapısının destekçisi olduğunu ve bu doğrultuda her zaman çalışmalar yapacağını belirtti. Kulüp, adaletin sağlanması ve futbolumuzun gelişmesi için mücadele edeceğini de vurguladı.

Sonuç olarak, Konyaspor'un talepleri doğrultusunda TFF'nin şeffaf bir şekilde hareket etmesi ve hakemlerin dinlendirilmesi konusunda da açıklama yapması bekleniyor. Futbol camiasının sorunlarının çözüme kavuşması için tüm tarafların işbirliği içinde çalışması gerektiği unutulmamalıdır.

konyaspor konyaspor puan durumları konyaspor maçları konyaspor - galatasaray maç kadrosu konyaspor - galatasaray istatistikleri Spor Toto Süper Lig Adana Demir Spor 30. hafta Alper Çetin Sarper Barış Saka anındaspor anindaspor anindasportr anindasporoffic