Konya'da bisikletle farkındalık sürüşü

Konya Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bisiklet Günü ve Dünya Çevre Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Meram Son Durak'ta gerçekleştirilen programda öğrencilere yönelik "İklim Değişikliği ve Sıfır Atık" konulu yarışmalar düzenlendi ve dereceye giren öğrenciler için ödül töreni yapıldı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, törende yaptığı konuşmada, Konya'nın Türkiye'deki en uygun bisiklet şehirlerinden biri olduğunu belirtti. Hem bisiklet yolları hem de bisikletle ilgili örnek faaliyetler yaparak çevreye duyarlılığı arttırmaya çalıştıklarını ifade etti. Ayrıca, dünyayı çocuklarımıza en iyi şekilde miras bırakmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yarışmada birincilere bisiklet, ikincilere scooter, üçüncülere de tekerlekli paten hediye edildi. Ödül töreninin ardından Dünya Bisiklet Günü kapsamında bisiklet farkındalık sürüşü gerçekleştirildi. Bisiklet sporcuları, antrenörleri ile Konya'da bisiklet konusunda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar sürüşe katıldı.

Büyükşehir Belediyesi, Dünya Bisiklet Günü etkinlikleri kapsamında üç gün boyunca şehrin farklı noktalarında bisiklet tamir çadırları kurdu. Son gün olan bugün de Karatay bölgesinde Karşehir Pazarı önünde ve Yediler Sancak Camii bahçesinde bisiklet sürücülerinin istifadesine sunuldu. Bu sayede, bisiklet sürücüleri sorun yaşadıklarında tamir hizmetlerinden kolaylıkla faydalanabildiler.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin bu etkinlikleriyle çevre bilincinin artması ve bisiklet kullanımının yaygınlaşması hedefleniyor. Ayrıca, öğrencilerin çevre konusunda bilinçlenmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmalar da oldukça başarılı geçti. Bu tür etkinliklerin artarak devam etmesi ve hep birlikte çevremizi korumak için hareket etmemiz dileğiyle.