Jorge Jesus: Sonuçtan hakemleri sorumlu tutamam

Spor Toto Süper Lig'in 31'inci haftasında Fenerbahçe sahasında İstanbulspor ile 3-3 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge...

Fenerbahçe ve Benfica arasındaki UEFA Avrupa Ligi maçı 3-3 berabere sonuçlandı. Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus, maç sonrası yaptığı açıklamada beklenmedik bir puan kaybı yaşadıklarını ifade etti.

Jesus, "İstediğimiz sonuç bu değildi. Fenerbahçe genelde iyi maç çıkardı. Set hücumunda kaliteli oyun sergiledik. Biliyorduk ki kazansaydık rakiple puan farkını azaltacaktık. Futbol bu çoğu zaman kontrol edemiyorsunuz. Bugün de bu şekilde oldu. Bugün bu beraberlik hepimizi çok üzdü. Aynı zamanda gerdi. Maçtan önce kimse böyle bir sonuç beklemiyordu. Bugünkü beraberlikle her şey aynı kaldı. Fark da 6 puan olarak kaldı" şeklinde konuştu.

Taraftarların tepkisine de değinen tecrübeli teknik adam, "Taraftarlarımızı da bizle gibi bu sonucu beklemiyordu. Özellikle rakibin 3-3 berabere kalarak puan kaybetmesinden sonra aldığımız sonuç bizi gerdi. Taraftarı da gerdi. Bizler profesyonel olarak tepki vermemeliyiz. Taraftarın tepki vermesini normal karşılıyorum. Hepimiz hayal kırıklığı yaşadık. Taraftarın tepkisini normal buluyorum. Sonuç hepimizi gerdi. Galip gelip mutlu olmayı beklerken rakip puan kaybettikten sonra berabere kaldık. Hepimiz çok üzüldük. Puan farkını 4'e indirebileceğimize herkes çok inanıyordu" dedi.

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Fatih Tekke ise maç sonrası yaptığı açıklamada abartmaya gerek olmadığını ifade etti. Tekke, "Fenerbahçe'nin savunma hattı zayıf kaldı. Ancak ben bu maçın sonucunu normal karşılıyorum. Fenerbahçe'nin hücum hattı çok iyi performans sergiledi" şeklinde konuştu.

Jesus ise Fenerbahçe'nin iç sahada yediği gol sayısının fazla olmasının sorumlusunun kendisi olduğuna dikkat çekti ve "Kendimi sorumlu görüyorum. Takım adına iyi olmayan şeylerden her zaman teknik direktör sorumludur. Özellikle evimizdeki maçlarda çok gol yedik. Sezon başından beri düzeltmeye çalışıyoruz. Bazı maçlarda düzelttik ama bazılarında beceremedik. Takım içindeki negatif şeylerden her zaman teknik direktör sorumluluğundadır. Bundan hiç şüphe yok" dedi.

Son olarak hakem performansını da değerlendiren Jesus, "Sonuçtan hakemleri sorumlu tutamam. Yediğimiz gollerin defansif organizasyon ile alakası yok. Yediğimiz ilk 2 gollerde seken top sonrası penaltı, ikinci gol Samet'e çarptı İrfan'ı terse bıraktı. İlk 2 golde defansif hata yok. Bugün İrfan kurtarış yapamadı ama futbolda bunlar oluyor. Hakemi suçlayamam bir sorumlu varsa en büyük etken hocadır" şeklinde konuştu.

Maçın ardından Fenerbahçe ve Benfica taraftarları arasında yaşanan olaylar ise üzücü bir tablo ortaya koydu. Taraftarların sağduyulu davranması ve sporun ruhuna uygun hareket etmeleri dileğiyle, futbolun dostluk ve barışa hizmet etmesi temennisiyle maç sona erdi.