Jay Jay Okocha: Arda Güler mükemmel, ona tavsiyem...

Fenerbahçe'nin unutulmaz orta saha oyuncusu Jay Jay Okocha, sarı lacivertli ekibin mevcut durumuyla ilgili çarpıcı yorumlar yaptı.

Fenerbahçe'nin efsanevi oyuncularından Jay-Jay Okocha, Haber Global'e verdiği röportajda Nijeryalı futbolcu Arda Güler ve Mesut Özil hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Okocha, Fenerbahçe'deki zamanlarına ilişkin anılarını da paylaştı.

1996 yılında Eintracht Frankfurt'tan Fenerbahçe'ye transfer olan Okocha, özel uçakla İsrail'e geldikten sonra Türkiye'ye ulaşarak Şampiyonlar Ligi eleme maçına yetiştiğini söyledi. Fenerbahçe'de sadece 2 yıl oynayan Okocha, takımın ve taraftarların kendisine olan sevgisiyle ilgili olarak "Fenerbahçe taraftarı inanılmazdı. Çok mutluydum takımda. Bu 2 sene de şampiyonluk kazanamamak beni çok üzdü" dedi.

Okocha, Fenerbahçe'nin 1996-1997 sezonunda Galatasaray'a karşı oynadığı derbi maçını hatırlatarak "Biz o sene aslında küçük takımlara karşı başarılı olamadık. Şampiyonluğu aslında bu tarz maçlarda aldığımız sonuçlardan dolayı alamadık. Küçük takımlarla oynadığınız zaman puan kaybetmemek gerekir" diye konuştu.

Fenerbahçe'deki unutulmaz anılarına ilişkin olarak Okocha, ilk maçta tribünlere çıkarak taraftarlarla bütünleştiği anı en güzel anılarından biri olarak nitelendirdi. Ayrıca Ali Şen başkanla çalışmanın kendisi için önemli olduğunu belirterek "Kulübünü bu kadar seven bir başkan az gördüm. Sanki başkan değil taraftardı. Taraftar gibi davranıyordu" dedi.

Okocha, Fenerbahçe'de beraber oynadığı isimler arasında Uche, Rüştü ve Saffet Akbaş gibi isimleri sayarken, Arda Güler'in iki maçını izlediğini ve mükemmel bir oyuncu olduğunu söyledi. Okocha ayrıca Mesut Özil için de "Jenerasyonunun en iyisiydi. Mükemmel de bir insan. Genç oyuncular için örnek alınacak bir futbolcu" ifadelerini kullandı.

Son olarak Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışındaki durumu hakkında konuşan Okocha, "Umarım Galatasaray puan kaybeder. Son maç Galatasaray-Fenerbahçe derbisi. Bu maçta umarım Fenerbahçe'nin şansı devam eder. Kaybedilmiş bir şey yok, önü açık. Her maçı kazanması gerekir" dedi ve evine dönmek gibi hissedeceği için Fenerbahçe'de görev almak istediğini belirtti.

Jay-Jay Okocha'nın Fenerbahçe'ye dair anıları ve Arda Güler ile Mesut Özil hakkındaki görüşleri futbolseverler tarafından ilgiyle takip ediliyor.

 

jay jay okocha jay jay okocha fenerbahçe forması jay jay okocha krampon jay jay okocha instagram jay jay okocha fifa 23 fenerbahçe haberleri arda güler spor haberleri futbol haberleri anında spor anindaspor