İtalya'dan sürpriz Dünya Kupası başvurusu! 'O ülkenin yerine bizi alın'

Katar 2022 Dünya Kupası'na sayılı günler kala FIFA'ya sürpriz bir başvuru geldi. İtalyan diplomat Paolo Zampolli, İran'ın men edilerek İtalya'nın Dünya...

2022 Dünya Kupası'na katılamayacak olması büyük bir sürprizle karşılanan İtalya, FIFA Başkanı Gianni Infantino'ya yapılan sürpriz bir teklif ile turnuvaya katılma şansı yakalayabilir.

ABD'de yaşayan, Kennedy Center üyesi, Birleşmiş Miller Diplomatı ve iş insanı Paolo Zampolli tarafından FIFA Başkanı'na yazılan bir mektupta, İran'ın Dünya Kupası'ndan çıkarılması ve yerine İtalya'nın alınması talep edildi.

Mektupta, Mahsa Amini ve Hadis Najafi'nin öldürülmesiyle çıkan olaylar ve insan hakları ihlalleri yaşandığı iddia edilerek, İran'ın Dünya Kupası'ndan men edilmesi gerektiği belirtildi. BM Diplomatı Zampolli, FIFA sıralamasında en yüksek seviyede yer alan takım olan İtalya'nın turnuvaya alınması gerektiğini vurguladı.

İtalya, 2022 Dünya Kupası Elemeleri'nde İsviçre, Kuzey İrlanda, Bulgaristan ve Litvanya ile aynı grupta yer almış ve oynadığı sekiz maçta topladığı 16 puanla grubu ikinci sırada tamamlamıştı. Ancak Play-Off yarı final turunda Kuzey Makedonya'ya 1-0 mağlup olarak elenmişti.

Öte yandan, İran ise 2022 Dünya Kupası B Grubu'nda İngiltere, Galler ve ABD ile mücadele edecek. İlk maçını 21 Kasım'da İngiltere ile oynayacak olan İran, ikinci maçında ise Galler ile karşılaşacak. İran grup maçlarını ABD maçıyla tamamlayacak.

Bu sürpriz teklifin FIFA tarafından nasıl değerlendirileceği merak konusu olurken, futbolseverler İtalya'nın turnuvaya katılma şansının yeniden doğması için umutlu bekleyişlerini sürdürüyor.