Hüseyin Eroğlu: Hedefimiz Samsunspor markasını Avrupa'ya tanıtmak

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 'Süper Lig'de sabırlı bir şekilde ilk sene ilk 10 sıra planımız var. Sonra yavaş yavaş bu hedefi kademeli olarak...

Samsunspor, deplasmanda Altaş Denizlispor ile karşılaşacak. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Samsunspor, 11 yıl sonra şampiyonluğa ulaştı. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, şampiyonluğun kente çok şey katacağını belirtti. "Samsun şehrine katacağı çok şey var. Kalan maçlarda en yüksek puanı toplamak istiyoruz. Hedefimiz 2 maçı da kazanıp, en yüksek puanla ligi bitirmektir" dedi.

Hüseyin Eroğlu, Samsunspor markasını Avrupa'da tanıtmanın çok değerli olacağını belirtti. "Samsunspor'a değer katacak ve gelip son durağı olmayacak transferler yapmak istiyoruz. Akademiden yetişen oyuncularımızın da gelişmesi önemli. Akademi çalışmalarımızın günü kurtarma planları değil, geleceği kurtarma, geleceği planlama anlamında çok güzel işleyiş olacağını söyleyebilirim" dedi.

Eroğlu, "Süper Lig'de tabii ki bir anda olacak bir şey değil. Sabırlı bir şekilde ilk sene ilk 10 sıra planımız var. Sonra yavaş yavaş bu hedefi kademeli olarak yükselteceğiz. Doğru planlamayla hedef yavaş yavaş Avrupa'yı yakalama" diye konuştu.

Samsunspor'un başarısının sadece futbol sahasıyla sınırlı kalmayacağını belirten Eroğlu, "Şehrin buna ihtiyacı vardı. Süreçte maçlarımız devam ediyor. Son maçlara olan ilgi Süper Lig’de de gösterilirse, çok keyifli maçlar oynayacağımızı ve her takım için zor bir deplasman olacağımızı düşünüyorum" dedi.

Eroğlu, "Formasyon anlamında çok sabit bir fikirli değilim. Hangi formasyon bize daha uygun diye düşünürken 3’lü defansın daha uygun olacağını düşündük. Önümüzdeki sezon da tabii ki 2-3 formasyon üzerinden planlarımızı yapacağız" diye konuştu.

Samsunspor'un başarısıyla ilgili olarak Eroğlu, "İlk hedefim tabii ki Samsunspor'la 100. yılda şampiyon olmaktı, Süper Lig'e çıkmaktı. Bu kupayı hak eden taraftarımıza getirmekti. Bunu başardık" dedi.

Sonuç olarak, Samsunspor'un başarısı için doğru planlama ve sabır gerektiğini belirten Eroğlu, takımın geleceği için de umutlu olduğunu ifade etti. Samsunspor taraftarları da takımın başarısı için desteklerini sürdürüyor.