Hande Baladın: CEV Şampiyonlar Ligi finalinde iki Türk takımının olması büyük gurur

CEV Şampiyonlar Ligi ve Misli.com Sultanlar Ligi'nde finale yükselen Eczacıbaşı Dynavit'in yıldızı Hande Baladın, Spor Arena'ya özel açıklamalar yaptı.

Eczacıbaşı Dynavit smaçörü Hande Baladın, Türk voleybolunun en önemli yıldızlarından biri olarak öne çıkıyor. CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Vakıfbank ile karşı karşıya gelecek olan Hande Baladın, Spor Arena'nın sorularını yanıtladı.

Avrupa'nın en büyük kupasının finalinde rakibi Vakıfbank olan Hande Baladın, rakibini hem ezeli rakip, hem de ebedi dost olarak tanımlıyor. Heyecanlı olduğunu dile getiren Hande Baladın, final maçının seyir zevki yüksek ve finale yakışır bir maç olacağına inandığını söylüyor.

İki Türk takımının finalde olmasının kendisi için büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirten Hande Baladın, Türk voleybolunun kalitesinin ve seviyesinin doğru yolda olduğunu gösterdiğini ifade ediyor. Yapılan yatırımlar ve verilen desteklerin karşılığını almanın kendilerine ve voleybola başlayan gençlere umut verdiğini söylüyor.

Normal sezonda Vakıfbank karşısında üstün oyunlar sergilediklerini hatırlatan Hande Baladın, bu durumun finalde psikolojik yansımalarının avantaj mı, dezavantaj mı olacağı konusunda net bir şey söylemediğini ifade ediyor. Ancak sezon içerisinde kazandıkları önemli galibiyetlerin takıma özgüven aşıladığını belirtiyor.

Milli Takım'dan beklentilerin çok büyük olduğunu söyleyen Hande Baladın, 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri hakkında ise umutlu olduğunu ifade ediyor. Voleybolun geldiği noktanın kendilerini inanılmaz mutlu ettiğini söyleyen Hande Baladın, Türkiye'nin en iyi liglerinden birine sahip olduğunu belirtiyor.

Rakip takımlarda oynayan ve performansını beğendiği isimlerin başında Gabi'nin geldiğini ifade eden Hande Baladın, dışarıdan çok disiplinli ve istikrarlı bir oyuncu gibi gözüktüğünü söylüyor. Kazandığı başarılar ve lider ruhu ile örnek alınması gereken bir sporcu olduğunu düşündüğünü belirtiyor.

Kariyerinde birçok pozisyonda oynayan Hande Baladın, bu durumun avantaj olduğunu ifade ediyor. Sahanın her yerinde olmanın kendisine küçük yaşlardan beri tecrübe kattığını belirten Hande Baladın, farklı pozisyonların farklı teknikleri gelişebilmeleri için çok önemli olduğunu söylüyor.

İleriye dönük hedeflerinin kazanabileceği bütün kupalara talip olmak olduğunu belirten Hande Baladın, hedef koymak yerine anda kalmaya çalıştığını ifade ediyor. Müzik dinlemeyi çok sevdiğini ve boş vakitlerinde arkadaşlarıyla vakit geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Hande Baladın, yeni yerler keşfetmeyi de hobileri arasında sayıyor.

Büyük bir hayran kitlesine sahip olan Hande Baladın, hayranlarının desteğinin kendisini pozitif etkilediğini belirtiyor. Kız çocuklarına ve genç sporcu arkadaşlarına rol model olabilmek için çalıştığını ifade eden Hande Baladın, hayal etmelerini, inanmalarını ve çok çalışmalarını öneriyor.