Haberler... Bahattin Demirbilek kimdir, kaç yaşında? Bahattin Demirbilek'in serveti ne kadar?

İlerleyen dönemlerde Galatasaray başkan adayları arasında olacağı iddia edilen Bahattin Demirbilek bir süredir sosyal medyanın gündeminde yer alıyor. Rusya'da...

Bahattin Demirbilek, Galatasaray camiasının son dönemde en çok konuştuğu isimlerden biri haline geldi. Kendisi, geçtiğimiz yıllarda Galatasaray başkanlığı hayalini açıklamıştı ve şimdi de sarı kırmızılı taraftarlar tarafından aday gösterilmek isteniyor.

1971 yılında dünyaya gelen Bahattin Demirbilek, Ankara'da büyüdü ve çalışma hayatına 15 yaşında başladı. 22 yaşında Rusya'ya giden Demirbilek, yıllarca bu ülkede çalıştı ve 33 yaşında ESTA Construction adlı inşaat firmasını kurdu. Şirketi, otomobil fabrikası ve stadyum inşaatları gibi büyük işler aldı ve 2018 yılında dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında ilk 200 arasına girdi.

Bahattin Demirbilek'in serveti tam olarak bilinmese de, ESTA Construction dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında 159. sırada yer alıyor. Ayrıca, şirket Mercedes-Benz Daimler'in Rusya'daki en büyük yatırımı olan ilk otomobil fabrikasını ve Yuri Gagarin Havalimanı'nı da inşa ediyor.

Galatasaray sevdasıyla bilinen Bahattin Demirbilek, kongre üyesi olduğu ve oğlunun adını Aslan koyduğu takımına katkı sağlamak istiyor. Sarı kırmızılı taraftarlar da Demirbilek'in aday gösterilmesini istiyor ve kendisinin takıma büyük katkı sağlayacağına inanıyor.

ESTA Construction, ENR tarafından her yıl açıklanan ve dünyanın en büyük inşaat şirketlerinin sıralandığı listede 2015 yılında 189. sırada yer alırken, 3 yıl içerisinde aynı listede 30 sıra birden yükselerek 2018 yılında 159. sırada yer aldı.

Bahattin Demirbilek'in Galatasaray başkanlığına aday olup olmayacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, sarı kırmızılı taraftarlar kendisinin takım için önemli bir isim olduğunu düşünüyor ve desteklerini sürdürüyorlar.