Güneş'ten Galatasaray'a Redmond sürprizi!

Futbol ve Spor Haberleri - Beşiktaşın attığı son 12 golün 7sine direkt katkı yapan Redmond, derbiye sağ kanatta başlayacak. Ancak İngiliz futbolcu, maçın ...

Beşiktaş, Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta etkileyici bir performans sergiliyor. Bu başarının arkasındaki en önemli isimlerden biri de Nathan Redmond. Son 5 maçta 4 gol ve 3 asistle oynayan İngiliz yıldız, Galatasaray derbisinde Şenol Güneş'in en güvendiği isimlerin başında geliyor.

Kartal, derbiden en iyi sonucu almak için sahaya çıkacak. Cenk Tosun, Galatasaray'a karşı oynadığı son 4 karşılaşmanın 3'ünde gol atmıştı. Tecrübeli futbolcu, bu serisini pazar günü de sürdürmek istiyor. Aboubakar ise CimBom'a karşı 3. derbisine çıkacak. Önceki 2 maçta golü bulunmayan Kamerunlu futbolcu, 3. karşılaşmada şanssızlığını kırmak istiyor.

Beşiktaş'ın hocası Şenol Güneş, dev derbi öncesinde öğrencilerine birtakım uyarılarda bulundu. Bu doğrultuda özellikle Aslan'ın süperstarı Mauro Icardi'ye karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyleyen Güneş, savunmada görev yapacak olan Omar Colley ile Romain Saiss'i uyardı. Güneş, özellikle Arjantinli golcüyü savunma görevini Saiss'e verdi. Deneyimli çalıştırıcı, Faslı savunma oyuncusunun bir an olsun bile Icardi'yi takibi bırakmaması gerektiğinin altını çizdi.

Siyah-Beyazlılarda Galatasaray derbisi öncesinde sağ bekte büyük bir rekabet yaşanıyor. Son oynanan Ümraniyespor maçında adeta son şansını kullanan Valentin Rosier, beklentilerin üzerine çıkmayı başardı. Ancak ara transfer döneminde takıma katılan Onur Bulut'un idmanlarda gösterdiği futbol da teknik ekibin kafasını karıştırdı. Yaşanan son gelişmelere göre şu anda sağ bekte Rosier'in bir adım önde olduğu bildirildi. Ancak Güneş ve teknik ekibin, iki futbolcuyu bir süre daha izleyeceği belirtilirken, bu konudaki son kararın ise maç gününde verilmesi bekleniyor.

Güneş, son haftalarda özellikle hücum hattında sergiledikleri etkili oyunu Galatasaray karşısında da göstererek sonuca gitmek istiyor. Aboubakar-Cenk ikilisinin yanı sıra pazar günü Vodafone Park'ta, Beşiktaş'ın en etkilisi silahlarından biri de Redmond olacak. Sezon başında beklenen performansı ortaya koyamayan 29 yaşındaki yıldız, son haftalarda ise fırtına gibi esiyor.

Kartal'ın attığı son 12 golün 7'sine direkt katkı sağlayan Redmond, özellikle ikinci yarısında oyuna girdiği Fenerbahçe karşılaşmasında 1 gol ve 3 asist ile 4-2'lik zaferin mimarı olmuştu. Beşiktaş'ın Süper Lig'de oynadığı son 5 maçta 4 gol ve 3 asistlik performans sergileyen Nathan Redmond, Galatasaray derbisinde Şenol Güneş'in en güvendiği isimlerden biri olacak.

Bu doğrultuda Güneş, hücum organizasyonlarını Redmond üzerinden şekillendirecek. İleri uçta Aboubakar ve Cenk ile görev alacak olan başarılı futbolcu, hem bu ikiliyi asistleriyle besleyip hem de atacağı gol ya da gollerle derbiye damga vurmak istiyor. Redmond, ayrıca maça sağ kanatta başlayacak. Ancak ilerleyen bölümlerde hücumda serbest oyuncu olarak görev yapacak.

Beşiktaş-Galatasaray derbisi, Türk futbolseverleri heyecanlandırıyor. Her iki takım da sahaya kazanmak için çıkacak. Şenol Güneş ve öğrencileri, taraftarlarını mutlu edecek sonucu almak için ellerinden geleni yapacaklar.