Göztepeli taraftarlardan yasak tepkisi

Altay'la karşı karşıya gelecek Göztepe'nin taraftarları, deplasman yasağı ile ilgili tepkilerini dile getirdi.

İzmir'in köklü kulüplerinden Göztepe'nin taraftarları, Spor Toto 1. Lig'de ezeli rakibi Altay ile yapacakları karşılaşmada deplasman yasağı ile karşı karşıya kaldı. Pazar günü Alsancak Mustafa Denizli Stadı'nda oynanacak olan maça alınmayacak olan taraftarlar, ortak bir bildiri yayınlayarak tepkilerini dile getirdi.

Bildiride, "Altay maçına alınmayacağımıza dair bilgilere ulaştık. Sezonun ilk yarısında insanlıktan nasibini almamış, yüreği kararmış, tribün kültürü ile tanışmamış misafir takım seyircisinin organize saldırısı ile binlerce Göztepe taraftarı hedef alınarak cinayete teşebbüs edilmiştir. Bu olay karşısında taraftarlarımızın göstermiş olduğu sağduyulu ve aklı selim tutum, yaşanacak faciaların da önüne geçmiştir" denildi.

Göztepe taraftarları, kendilerinin ilk maçta hiçbir olay çıkarmadığını vurgulayarak, "Göztepe taraftarı açısından gerek önceki maç gerekse de maç sonrasında hiçbir gerginlik çıkarılmazken, Göztepe taraftarına yasak konulması gerginliği artırmaktan başka işe yaramayacaktır. Bugüne kadar ülkenin en uzak deplasmanlarında takımını yalnız bırakmayan, gittiği her yerde dostluk ve kardeşlik rüzgarı estiren, takımını Süper Lig yoluna sokan ve tüm ülkenin gündemine oturan şanlı Göztepe taraftarının kendi şehrindeki maça alınmaması hiçbir gerekçe ile açıklanamaz" şeklinde konuştu.

Taraftarların tepkileri sadece bildiri ile sınırlı kalmadı. Dün akşam saatlerinde Alsancak Stadı'na gelen Göztepeli taraftarlar, üzerinde "Bizim şehrimiz, bizim kurallarımız" yazılı İngilizce pankart açarak meşaleler yaktı.

Ancak, 3 Göztepeli avukatın deplasman yasağı nedeniyle kararın iptali ve yürütmeyi durdurma talebi reddedildi. İzmir 3'üncü İdari Mahkemesi'nin verdiği bu karar sonrasında Göztepe taraftarları pazar günü Altay deplasmanına gidemeyecekler.

Taraftarların bu tepkisi, Türk futbolunda yaşanan şiddet olaylarının bir kez daha gözler önüne serdi. Tribünlerde yaşanan şiddetin önlenmesi için alınacak önlemler konusunda yetkililerin daha ciddi adımlar atması gerekiyor. Futbolun asıl amacı olan dostluk ve fair play ruhunun yeniden tribünlere taşınması için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor.

 

göztepe pfdk pfdk göztepe ceza pfdk göztepe altay anında spor anindaspor futbol haberleri spor haberleri