Göztepe'de yönetim sınıfı geçti

Spor Toto 1'inci Lig'de şampiyonluğu garantileyen lider Samsunspor'dan sonra sezonun ikinci yarısının en çok puan toplayan ekibi olarak Play-Off hattına...

İngiltere merkezli Sport Republic, Türkiye'nin köklü kulüplerinden Göztepe'yi devraldıktan sonra İzmir ekibinde büyük bir değişim yaşandı. Mehmet Sepil'in başkanlığı döneminde Süper Lig'e taşıdığı kulüp, geçtiğimiz sezon küme düşerken Sepil de ayrılık kararı aldı. Göztepe'nin hisselerinin yüzde 70'ini devralan Sport Republic, Türk spor tarihinde ilk yabancı yatırımcı olarak Danimarkalı Rasmus Ankersen'in CEO, ABD'li Henrik Kraft'ın başkan ve Sırp Dragan Solak'ın da yatırımcısı olduğu bir yapıya büründü.

Rasmus Ankersen'in başkanlığı döneminde Göztepe, transferde genç yerli ve yabancı futbolcularla harmanlanarak yeni bir kadro oluşturdu. Sezona kötü bir başlangıç yapan takım, eylül ayından itibaren kabuk değiştirerek Sportif direktörlük görevine Hırvat Ivan Mance'yi getirdi. Futbol metodolojisi direktörü olarak Radomir Kokovic, A takım başantrenörü olarak Ekrem Dağ ve teknik sorumlu olarak da Şakir Özkayımoğlu görevlendirildi. İlk yarıda istikrarsız sonuçlar alan Göztepe, ikinci yarıda müthiş bir atağa kalkarak son 10 maçta 7 galibiyet ve 3 beraberlik alarak Play-Off yarışının en iddialı takımı oldu. Takım performansıyla taraftarla bütünleşirken yönetim de güven verdi.

Sport Republic'in Göztepe'den başka diğer futbol yatırımı olan İngiltere Premier Ligi'ndeki Southampton ise beklenildiği gibi gitmedi. 2022 yılında resmi olarak kurulan şirketin 4 Ocak 2022'de yüzde 80'ini devraldığı İngiliz futbolunun köklü kulüplerinden Southampton, 20 takımlı Premier Lig'de bitime 6 maç kala düşme hattında son sırada yer alıyor. Southampton'un başkanlığını ise aynı zamanda Sport Republic'in de başkanı olan Henrik Kraft yapıyor.

Göztepe'nin Sport Republic ile birlikte yeni bir döneme girdiği açıkça görülüyor. Yönetimdeki değişiklikler ve transfer politikasındaki yeniliklerle kulüp, gelecekte Türk futboluna damga vuracak gibi görünüyor. Futbolseverlerin merakla beklediği Göztepe'nin önümüzdeki sezon performansı ise şimdiden büyük bir heyecan yaratıyor.