Giresunspor'un Fenerbahçe'ye attığı gol ofsayt mı? Kural değişti, dünyada kimse bilmiyor! Sezonun kader kararı, ciddi sıkıntı olacak

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Giresunspor ile 1-1 berabere kalarak zirve yarışında ağır bir yara aldı. Yayıncı kuruluşun...

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Giresunspor ile karşılaştı. Maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar ise maç sonrası gündem oldu.

İlk tartışmalı pozisyon, Fenerbahçe'nin penaltı beklediği an oldu. Ancak hakem devam kararı verdi. Trio ekibinden Seçim Demirel, Deniz Çoban ve Bülent Yıldırım, bu kararın doğru olduğunu belirttiler. Topun yerden sektiği ve oyuncunun kollarının doğal konumda olduğu ifade edilerek, penaltı kararı verilmemesi gerektiği vurgulandı.

Fenerbahçe'nin kazandığı penaltı ise hakemler tarafından doğru olarak değerlendirildi. Ancak bu pozisyonda da VAR müdahalesi yapıldı. Trio ekibi, penaltının doğru olduğunu ve VAR müdahalesinin de doğru yapıldığını belirttiler.

Kadir Seven'e gösterilen sarı kart ise yanlış bir karar olarak değerlendirildi. Kontra atak sırasında Ferdi'nin altında ayağını uzatan Kadir Seven'in faul yapmadığı ifade edildi.

Mejia'nın Arda'ya yaptığı faulde ise net bir sarı kart gerektiği belirtildi. Ancak bu pozisyonda da hakem doğru karar veremedi.

Maçın en tartışmalı pozisyonu ise Giresunspor'un golü oldu. VAR ekibi, ofsayt olmadığı yönünde karar verirken, Trio ekibi ise bu kararı doğru bulmadı. Savunma oyuncusunun topa doğru yaptığı hamlenin bir atağı savuşturmak için yapılmadığı ve full body kontrolü olmadığı ifade edilerek, ofsayt olabileceği vurgulandı. Ancak VAR ekibinin çizgi çizmemesi nedeniyle bu pozisyon hakkında kesin bir karar verilemedi.

Sonuç olarak, maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar hakemlerin kararlarına bağlı olarak farklı yorumlandı. Ancak VAR teknolojisinin kullanılmasıyla birlikte, hakem hatalarının da en aza indirilmesi hedefleniyor.