Giresunspor - Başakşehir maçında Emre Belözoğlu çılgına döndü

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Giresunspor ile Başakşehir FK, Çotanak Stadyumu'nda karşıya karşıya geldi.

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Giresunspor ile Başakşehir FK arasında oynanan maçta, Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu'na saldırı girişiminde bulunuldu. Karşılaşmanın ilk yarısında Başakşehir, Adnan Januzaj ve Figueiredo'nun golleriyle 4-0 öne geçti. Ancak Giresunspor, Borja Sainz'in attığı iki golle farkı azalttı. 

Maçın cezalı olduğu için locadan takip eden Emre Belözoğlu, yan locada bulunan bir kişi tarafından sözlü hakaretlere ve fiili saldırı teşebbüsüne maruz kaldı. Bu nedenle maçın bir bölümünü izleyemeyen Belözoğlu'nun yaşadığı olay, futbol camiasında büyük yankı uyandırdı.

Başakşehir kulübü tarafından yapılan açıklamada, olayın münferit bir olay olduğu vurgulandı. Ayrıca Giresunspor'a misafirperverlikleri ve yardımsever tutumları için teşekkür edildi.

Bu tür olayların futbol sahalarında yaşanması, sporun ruhuna aykırıdır. Herkesin fair-play kurallarına uyması ve sporun dostluk ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi gerekmektedir. Futbolun sadece bir oyun olduğu unutulmamalı ve herkesin saygılı davranması sağlanmalıdır.