Galatasaray ve Beşiktaş kombine bilet fiyatlarında Barcelona ve Liverpool'u geride bıraktı

Süper Lig'in 2 büyük kulübü G.Saray ve Beşiktaş'ın yeni sezon için açıkladığı rakamlar Avrupa'nın birçok devini solladı. Aslan'da en yüksek kombine ücreti 44...

Süper Lig'in son şampiyonu Galatasaray'ın şampiyonluğu ile sona eren sezonun ardından, tüm takımlar yeni dönem için transfer çalışmaları ve kombine satışlarına başladı. Ancak, yayın gelirlerinin azalması ve oyun kalitesinin Avrupa'nın gerisinde kalması nedeniyle, Süper Lig kombine fiyatları oldukça yüksek seviyelerde seyrediyor.

Galatasaray, yeni sezon için en yüksek kombine fiyatını 44 bin TL olarak belirledi. Beşiktaş ise en pahalı kombinesini 35 bin 500 TL olarak duyurdu. Fenerbahçe ise henüz kombine fiyatlarını açıklamadı. Ancak, sadece 3 Büyükler değil, Süper Lig'e yeni yükselen Samsunspor bile en yüksek kombine fiyatını 12 bin 500 TL olarak belirledi.

Premier Lig'in köklü ekiplerinden Liverpool'un en pahalı kombine fiyatı 1000 Euro. Bu fiyatı TL'ye çevirdiğimizde bile 25 bin 500 TL yapıyor ki bu rakam bile 3 Büyükler'in oldukça gerisinde. Son şampiyon M.City'nin en pahalı kombine fiyatı ise 1180 Euro. Manchester United ve Chelsea de kombine fiyatları Liverpool ile aynı düzeyde seyrediyor. Ada'nın en pahalı kombinesini satan kulüp ise Arsenal.

Barcelona, yeni stadının çalışmaları için harekete geçti ve yeni sezonda maçlarını Estadi Olímpic Lluís Companys'de oynayacak. En pahalı kombinesini 1738 Euro olarak açıklayan Katalan ekibi, tepkiler üzerine bu fiyatı 870 Euro'ya çekti. Barcelona'nın en güçlü rakibi Real Madrid'in ise en pahalı kombine fiyatı 1840 Euro.

Bundan başka, Juventus'un en pahalı kombine fiyatı 1320 Euro, Milan'ınki 1200 Euro, Münih'in geçen sezon tavan rakamı 765 Euro'ydu. Bu sezon henüz yeni rakamlar açıklanmadı ama 1000 Euro gibi bir rakama çıkması bekleniyor.

Taraftarlar, açıklanan yüksek kombine fiyatlarına tepkili ve bu durumun devam etmesi halinde stadyumlardaki boş koltuk sayısının artacağı düşünülüyor. Umarız kulüpler, taraftarların maddi durumlarını göz önünde bulundurarak daha uygun fiyatlar belirleyebilirler.