Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk şampiyonluğu anlattı: Fatih Hoca ile özellikle konuştuk | Mauro Icardi kalıyor mu?

Spor Toto Süper Lig'in 2022-23 sezonunda Galatasaray'ı şampiyonluğa ulaştıran Teknik Direktör Okan Buruk; şampiyonluk, takım planlaması, transferler ve...

 

Spor Toto Süper Lig'in 2022-23 sezonunda zafere ulaşan takım Galatasaray oldu ve başarılı teknik adam Okan Buruk kariyerindeki ikinci şampiyonluğunu kutladı. Hem futbolcu hem de teknik direktör olarak Galatasaray'da şampiyonluk yaşayan Okan Buruk, TV100'de katıldığı Az Önce Konuştum programında keyifli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın şampiyonluğunu hak ettiğini belirten Buruk, Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin de başarılı olduğunu vurguladı. Puan ortalaması 2.10 iken bu sezon 2.44 ile şampiyon olduklarını dile getiren Buruk, mucizevi bir şey olmadığını ancak geçen sezonu 13. sırada tamamlayan takımın bu sezon şampiyonluğa ulaşmasının hak edilmiş bir başarı olduğunu söyledi. 

Başarının sırrını ise psikolojik yıkımın onarılması ve transferlerin doğru yapılması olarak açıklayan Buruk, takımın karakter analizleri yapılarak oluşturulduğunu ve özgüvenlerinin yüksek olmasının eğlenceyi getirdiğini belirtti. 

Galatasaray'daki teknik direktörlük hayatının yanı sıra Başakşehir'de de görev yapan Buruk, ayrıldığı takımdan sonra kendi seviyesinde takım bulmanın zor olduğunu söyledi ve Türk teknik direktörler arasında en başarılı kariyere sahip olan Fatih Terim'in kendisini arayarak tebrik etmesinin kendisi için çok değerli olduğunu ifade etti.

Transfer döneminde her mevkide transfer gerektiğini belirten Buruk, oyuncuların karakter analizleri yapılarak takımın oluşturulduğunu ve antrenmanların kırmızı çizgisinin %100 performans olduğunu söyledi.

Son olarak, Galatasaray'ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi'nin geleceği hakkında da konuşan Buruk, Icardi'nin kulübün üzerine düşenleri yapacağını ve Galatasaray'a olan sevgisinin de önemli olduğunu dile getirdi.

Türk futbolunun önemli isimlerinden Okan Buruk'un açıklamaları, Galatasaray'ın şampiyonluğu kadar dikkat çekiciydi ve futbolseverler tarafından ilgiyle takip edildi.