Galatasaray, Sivasspor maçında şampiyonluğu garantileyebilir

İstanbulspor galibiyeti yeni bir ihtimali beraberinde getirdi. Lig ikincisi Fenerbahçe'nin yarın sahasında Trabzonspor'a puan kaybetmesi halinde Galatasaray,...

Galatasaray, son haftalarda gösterdiği formuyla İstanbulspor'u deplasmanda 2-0 yenerek önemli bir virajı geride bıraktı. Bu galibiyet, sarı kırmızılı takımın şampiyonluk yolundaki en büyük rakibi Fenerbahçe'nin yarınki Trabzonspor maçını rahat izleme şansını elde etmesini sağladı.

Aslan, Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını -maç fazlasıyla- sekize çıkardı. Cumartesi günü oynayacakları Sivasspor maçında galip gelmeleri halinde şampiyonluğunu ilan etme fırsatı doğacak. Fenerbahçe'nin Trabzonspor karşısında puan kaybetmesi durumunda Galatasaray, Sivasspor'u mağlup ederek şampiyonluğunu ilan edecek.

Fenerbahçe'nin Trabzonspor ile berabere kalması halinde 69 puana çıkacaklar. Eğer Karadeniz ekibine yenilirlerse 68 puanda kalacaklar. Kanarya'nın geride 2'si hükmen olmak üzere toplam 4 maçı var ve maksimum 80 veya 81 puana çıkabilecekler.

Galatasaray ise ligde 76 puanla ikinci sırada yer alıyor. Sivasspor'u yenerlerse 79 puana çıkacaklar ve 82 puanı garantilemiş olacaklar. Bu karşılaşmanın ardından 1'i hükmen olmak üzere toplam 3 maçı daha var.

Sarı kırmızılı takımın taraftarları, uzun bir aranın ardından şampiyonluğun tadını çıkarmak için heyecanla bekliyor. Ancak bu süreçte rakiplerinin de puan kaybetmesi gerekiyor. Galatasaray, son maçlarda gösterdiği performansla şampiyonluk şansını sonuna kadar kullanmak istiyor.