Galatasaray İstanbulspor engelini Mauro Icardi'yle aştı

Lider Galatasaray, deplasmanda konuk olduğu İstanbulspor'u Mauro Icardi'nin golleriyle mağlup ederek zirvedeki avantajını devam ettirdi. Galatasaray ve İstanbulspor'un birer topu direkten dönerken, bir golü de VAR uyarısı sonrası iptal edildi. Galatasaray'da Nicolo Zaniolo, oyuna girdikten altı dakika sonra kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında lider Galatasaray, İstanbulspor'u konuk etti ve maçı 2-0 kazandı. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan karşılaşmada Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 45+11. dakikada penaltıdan ve 89. dakikada Mauro Icardi kaydetti.

Haftaya en yakın rakipleri Fenerbahçe ve bir maç fazlası olan Beşiktaş'ın beşer puan önünde lider giren Galatasaray, bu galibiyetle son dört haftaya girilirken avantajını korudu. Milot Rashica'nın vuruşunda direk gole izin vermeyen Galatasaray, İstanbulspor'un ataklarını da başarıyla savuşturdu.

Maçın 69. dakikasında oyuna giren Nicolo Zaniolo, 75. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Şampiyonluk yolunda bir engeli daha aşan lider Galatasaray böylece puanını 76'ya yükseltirken, düşme hattından uzaklaşmaya çalışan İstanbulspor 35 puanda kaldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, 1-0 kazandıkları Medipol Başakşehir mücadelesinin ilk 11'ini zorunlu tek değişiklik haricinde korudu. Sarı kart cezalısı Sacha Boey'nin yerine Leo Dubois'ya görev veren Buruk, Fransız sağ beki Leo Dubois'u 6 lig maçının ardından ilk 11'de forma giydirdi.

Galatasaray'ın son haftalarda aldığı galibiyetler taraftarlarına umut verirken, şampiyonluk yarışı giderek kızışıyor. Takımın önümüzdeki haftalardaki performansı merakla beklenirken, taraftarlar takımlarına desteklerini sürdürüyor.