Galatasaray'ın işi şampiyonluk kadar zor! Sezon sonu mesaisi...

Sarı kırmızılılarda sözleşmesi sona eren oyunculardan kaleci Okan Kocuk ile birlikte Bafetimbi Gomis, Sam Adekugbe, Emre Taşdemir ve Juan Mata ile yollar...

Galatasaray, Süper Lig'de 23. şampiyonluğa çok yakın. Sezon bitimine 4 hafta kala rakiplerinin önünde lider olan sarı kırmızılılar, UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerini düşünerek transfer çalışmalarına başlayacak.

Ancak transfer görüşmeleri kadar kadrodaki yıldızları elinde tutmak da zor olacak. Takımda kiralık olarak forma giyen yıldızlarının yanı sıra tam 8 futbolcunun kontratı sona erecek. Bunlar arasında Bafetimbi Gomis, Sam Adekugbe, Emre Taşdemir ve Juan Mata da yer alıyor.

Gomis, bu sezon attığı gollerle şampiyonluk yarışında önemli rol oynadı. Mata ise karakteri ve profesyonelliği ile Florya'da çok sevildi. İspanyol futbolcuya yardımcı antrenörlük teklif edilecek. Eğer kabul ederse Okan Buruk'un teknik ekibine dahil olacak.

Kiralık futbolcular Mauro İcardi ve Milot Rashica için görüşmeler hedefe ulaşıldıktan sonra başlayacak. Kaan Ayhan'ın opsiyon maddesi kullanılıp bonservisi alınacak. Galatasaray, transfer döneminde bir santrfor, bir kaleci, bir sol bek ve bir orta saha takviyesi yapacak. Geri kalan takviye sayısı ise Victor Nelsson, Sacha Boey ve Lucas Torreira'nın durumuna göre belli olacak.

Galatasaray, bu sezon ortaya koydukları performansla birçok Avrupa kulübünün dikkatini çeken oyuncular için de ikna görüşmeleri yapacak. Sarı kırmızılılar, teklifler alan Victor Nelsson, Sacha Boey ve Lucas Torreira'nın takımda devam etmesini istiyor. Galatasaray yönetimi şampiyonluğa ulaşması halinde takım iskeletinin 3 önemli parçası olan Victor Nelsson, Sacha Boey ve Lucas Torreira ile görüşüp "Şampiyonlar Ligi oynamadan gitmeyin" teklifinde bulunacak.

Galatasaray, sezon sonu transfer çalışmalarına hız verecek. Şampiyonluğa ulaştığı takdirde takımın iskeletini koruyarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmak istiyor.