Galatasaray ile Başakşehir 30. randevuda

Galatasaray ile Mediol Başakşehir, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynayacakları maçla birlikte 30. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan müsabakalarda...

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında heyecan dorukta! Galatasaray ile Medipol Başakşehir yarın saat 20.00'de Nef Terim Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Lider Galatasaray, geride kalan haftalarda aldığı 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 70 puanla zirvede yer alıyor. Turuncu-lacivertliler ise 15 galibiyet, 6 beraberlik ve 9 mağlubiyetle 51 puanla 5. sırada bulunuyor. 

Galatasaray son 2 maçında 4 puan kaybederken, Başakşehir maçından galip ayrılmak istiyor. İki takım arasında bugüne kadar oynanan 29 karşılaşmada Galatasaray 14 kez sahadan 3 puanla ayrılırken, Başakşehir ise 7 kez galip geldi. 8 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. İki takım arasındaki gol sayısı ise Galatasaray'ın 51'ine karşılık Başakşehir'in 36'sı.

Ligin ilk yarısında oynanan maçta Galatasaray, Başakşehir'i 7-0 mağlup etmişti. Ancak iki takım bu sezon ayrıca Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Finali'nde de karşı karşıya geldi ve Başakşehir sahadan 3-2 galip ayrılarak tur atlayan taraf oldu.

Son 10 maçta Galatasaray ile Başakşehir arasında oynanan 9 Süper Lig ve 1 Türkiye Kupası maçında sarı-kırmızılılar 4, turuncu-lacivertliler de 2 kez sahadan galip ayrıldı. 4 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Galatasaray 19 kez rakip fileleri havalandırırken, Başakşehir de 8 kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'ın bu sezon evinde oynadığı 15 maçta aldığı 12 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle topladığı 38 puan dikkat çekiyor. Sarı-kırmızılılar, rakip fileleri 35 kez havalandırırken, kalesinde sadece 15 gol gördü. Galatasaray son olarak evinde Fatih Karagümrük ile mücadele etti ve sahadan 3-3 beraberlikle ayrıldı.

Galatasaray ayrıca ligde Nef Stadyumu'nda oynadığı son 14 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. Ev sahibi ekip, sadece sezonun ikinci haftasında Giresunspor'a 1-0 mağlup oldu. Bu maçın ardından oynadığı 14 karşılaşmada ise 12 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı 30 karşılaşmada kalesinde sadece 26 gol gördü ve bu alanda en az gol yiyen takım olarak dikkat çekiyor. Aslan ayrıca kaydettiği 68 golle de Fenerbahçe'nin ardından en çok gol atan ikinci takım olarak yer alıyor.

Başakşehir maçı öncesinde Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira, Milot Rashica ve Sacha Boey sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcular sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta deplasmanda oynanacak İstanbulspor maçında cezalı duruma düşecekler.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu futbolculuk dönemlerinde birlikte oynamıştı. İki çalıştırıcı bu sezon oynanan iki maçta birer galibiyet elde etti.

Karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Maçın dördüncü hakemi ise Çağdaş Atay olacak. Heyecan dolu maçta her iki takıma da başarılar dileriz.