Galatasaray'daki düşüşün temel nedenini açıkladı: Okan Buruk'un aklı Gomis'teydi | Şenol Güneş'in en büyük farkı büyük takım hocası olması

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftası geride kalırken Hürriyet Yazarları Güntekin Onay, Fırat Aydınus, Uğur Meleke ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde haftanın...

Son yılların en yüksek puan ortalamasıyla zirveye yerleşen 3 büyükler, Türkiye Süper Lig'inin güç dengelerinde rakiplerine kıyasla daha üstün bir performans sergiliyorlar. Ancak, bu durumun sebebi 3 büyüklerin güçlü olması mı yoksa rakiplerinin zayıf olması mı tartışılır.

Galatasaray son 7 resmi maçta 4’üncü kez kazanamadı ve son olarak Beşiktaş'a karşı derbide 3 gol yedi. Hürriyet yazarları Güntekin Onay, Uğur Meleke, Fırat Aydınus ve Mehmet Arslan, Futbol Konseyi'nde bu düşüşün sebeplerini masaya yatırdılar. Mehmet Arslan, Okan Buruk'un Gomis krizinin oyuncu tercihlerini etkilediğini ve bu durumun puan kaybına neden olduğunu belirtirken, Güntekin Onay sol kanatta yaşanan sorunlara dikkat çekti. Uğur Meleke ise Galatasaray'daki düşüşün ana sebebinin Okan Hoca'nın 14 maçlık muhteşem serisinde yakaladığı 11'i hiç bozmadan sezonu bitirmeye kalkması olduğunu ifade etti. Fırat Aydınus ise bireysel performanslardaki düşüşün Galatasaray'ın son maçlardaki puan kaybına neden olduğunu vurguladı.

Beşiktaş ise son 10 maçta 26 puanla zirveye ortak oldu. Şenol Güneş hamlesi sezon başında yapılsaydı sonuç ne kadar farklı olurdu? Hürriyet yazarları bu soruya da cevap verdiler. Uğur Meleke'ye göre, Valerien İsmael'in takımın oyununu tutuculaştırması ve uzun oynamaya zorlaması nedeniyle Beşiktaş kötü bir başlangıç yaptı. Ancak, Şenol Güneş'in takımı yönetme tarzının farklı olması ve adapte olan oyuncuların performansı sayesinde Beşiktaş şampiyonluk yarışında iddialı hale geldi. Mehmet Arslan ise sonuçların anlık nüanslara bağlı olduğunu belirtirken, Fırat Aydınus ara transferlerin takıma büyük katkı sağladığını ifade etti.

Lider Galatasaray’ın yenilmesiyle puan farkının 3’e düşmesi Fenerbahçe’ye doping etkisi yapar mı? Hürriyet yazarlarına göre, Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansını belirleyecek olan Giresunspor ve Trabzonspor maçları olacak. Firat Aydınus'a göre, bu iki maçta alınacak sonuçlar Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansında belirleyici olacak. Uğur Meleke'ye göre, Fenerbahçe'nin mental seviyesi ne kadar yüksek olursa şansları da o kadar artacak. Mehmet Arslan'a göre ise, Galatasaray'ın son maçlardaki performanslarına rağmen şampiyonluk yarışında ipler hala Galatasaray'ın elinde.

Son olarak, 3 büyüklerin son yıllardaki en yüksek puan ortalamasıyla zirveye yerleşmesinin sebebi de tartışmalı bir konu. Güntekin Onay'a göre, Süper Lig'de ilk 7-8 takım dışındaki ekiplerin kaliteleri yetersiz olduğu için bu durum gerçekleşiyor. Uğur Meleke ise ligdeki takım sayısının fazla olmasının kaliteyi düşürdüğünü belirtirken, Mehmet Arslan Anadolu kulüplerinin haklarının yenildiğini savundu. Fırat Aydınus ise şampiyonluk yarışında Trabzonspor ve Başakşehir gibi takımların devreye girdiği zaman puan açısından kopmalar yaşandığını ifade etti.

Sonuç olarak, Türkiye Süper Lig'inin güç dengelerinde tartışmalar devam ederken, 3 büyüklerin zirveye yerleşmesinin sebepleri de farklı açılardan ele alınıyor. Ancak, şampiyonluk yarışının hala açık olduğu ve önümüzdeki maçların belirleyici olacağı bir gerçek.