Galatasaray'da taraftara açık idman! Yönetim ve futbolcular buluştu, Gomis ve Oliveira detayı...

Galatasaray, Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki bugünkü idmanını taraftara açık yaptı. İdmanda başkan Dursun Özbek, yöneticiler, futbolcular ve taraftarlar...

Eurocup'ta Türk Telekom, büyük bir başarı elde ederek finale yükseldi. Ancak Gran Canaria maçı için Kanarya Adaları'na gitmek zorunda kalan takım, çirkin bir olayla karşılaştı. Sabah idmanı için otobüsle gittikleri salona götüren şoför, radyonun sesini açarak kafileyi rahatsız etti. Koç Erdem Can, sesin kısılması için ricada bulunduğunda ise şoför kasıtlı şekilde ani fren yaptı. Bu durumda kafasını cama çarparak boynunu inciten Erdem Can, idmanı boyunlukla yaptırdı ve hastaneye götürüldü.

Türk Telekom Genel Menajeri Önder Külçebaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bizi salona getiren otobüs şoförü, 10 dakikalık yolu 40 dakikada getirdi. İdmana geç kalıyorduk. Sonrasında radyonun sesini açtı. Kısmasını birkaç defa rica ettik, hocamız gidip sesi kısmak istediğinde bilerek frene bastı. Hocamız kafasını cama çarparak boynunu incitti. Boyunlukla idmanı yaptırdı, buradan da acil bir şekilde sedye ile hastaneye götürülecek" dedi.

Türk Telekom'un koçu Erdem Can'ın boynunda oluşan travma nedeniyle tedavi sürecinin 3 hafta süreceği açıklandı.

Bu akşam oynanacak tarihi maç öncesi Türk Telekom'un sağlık durumu hakkında endişeler olsa da takımın maça çıkacağı belirtildi. Eğer Türk Telekom kazanırsa hem şampiyon olacak hem de gelecek sezon Euroleague'e direkt olarak katılım hakkı elde edecek.

Türk Telekom, EuroCup'ta yılın koçu seçilen Erdem Can ile harika bir sezon geçirdi. Normal sezonu B Grubu'nda 13 galibiyetle ikinci sırada tamamlayan takım, son 16 Turu'nda sahasında İtalyan temsilcisi Brescia'yı 77-69 yendi. Çeyrek finalde ise Alman temsilcisi Ulm'u yine Ankara'da seyircisi önünde 86-76 yenerek yarı finale yükseldi. Temsilcimiz yarı finalde ise Ukrayna ekibi Prometey'i deplasmanda nefes kesen maçta 76-74 yenerek adını finale yazdırdı.

Rakip takım Gran Canaria ise Türk Telekom'un da yer aldığı B Grubu'nu 15 galibiyetle lider tamamladı. Son 16 Turu'nda EuroCup'taki bir diğer temsilcimiz Frutti Extra Bursaspor'u 72-66 yenerek bir üst tura yükselen Gran Canaria, çeyrek finalde ise Paris Basketball'u 30 farkla yenmeyi başardı. Yarı finalde bir diğer İspanyol temsilcisi Joventut Badalona ile eşleşen Gran Canaria, karşılaşmayı 89-86 kazanarak finale kalmayı başardı.

Temsicimiz Türk Telekom'da Jerian Grant, Tyrique Jones, Tony Taylor, Axel Bouteille gibi isimler şampiyonluk yolunda yine kritik roller üstlenecek. Gran Canaria'da ise John Shurna, A.J. Slaughter, Nicolas Brussino ve Andrew Albicy gibi isimler öne çıkıyor. Normal sezonda iki takım arasında oynanan iki maçı da Gran Canaria kazanmayı başarmıştı.

7Days EuroCup finalinde Türk Telekom, bu gece deplasmanda İspanya'nın Gran Canaria takımıyla karşı karşıya gelecek. Şampiyon olan takım gelecek sezon Turkish Airlines EuroLeague'e katılacak. Türk Telekom'un genel menajeri Önder Külçebaş, başantrenör Erdem Can ve başarılı sporcusu Erkan Yılmaz, zorlu maç öncesi açıklamalarda bulundu.

Türk Telekom Spor Kulübü Genel Menajeri Önder Külçebaş, "Gerçekten muhteşem bir kimya yakaladık. Bu kimyayı korumamız için oyuncular çok değerlendi tabi ki. Onları EuroCup'ta tutmak çok zor olur. O yüzden bu takımın hedefini EuroLeague olarak koyduk ki bu kimyayı, Ankara'nın sevdiği bu takımı onlara izletmeye devam edelim" dedi.

Türk Telekom Başantrenörü Erdem Can ise, "Oyuncularımız çok motive. Heyecanlıyız, motiveyiz. Çok önemli bir atmosferde oynayacağız. 12 bin kişilik bir salon ve dolu olacak. Artık bir maç kaldı. Bunun da farkındayız, şu ana kadar çok emek verdik ve sonunu da umarım iyi getireceğiz" şeklinde konuştu.

Türk Telekom'un başarılı oyuncusu Erkan Yılmaz da, "İnşallah bunu da kazanıp, arka arkaya iki tane kazanmak bireysel anlamda çok güzel olacak. Öncelikle takım hedefimiz var. Buraya kadar geldik ve kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türk Telekom'un tarihinde önemli bir yere sahip olan bu maçta, takımın kazanarak Euroleague'e direkt katılma hakkını elde etmesi bekleniyor. Umarız Türk Telekom takımı kazanır ve ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil eder.