Galatasaray'da İstanbulspor maçı öncesi Boey cezalı! 4 futbolcu sınırda...

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında yarın deplasmanda İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig'in son haftaları nefesleri kesmeye devam ediyor. Lider Galatasaray, yarın İstanbulspor ile karşı karşıya gelecek. Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda oynanacak mücadele saat 20.00'de başlayacak.

Sarı-kırmızılılar, 23 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet sonucunda aldığı 73 puanla liderlik koltuğunda oturuyor. İstanbulspor ise 10 galibiyet, 5 beraberlik ve 16 mağlubiyetle topladığı 35 puanla 14. sırada bulunuyor.

İki takım arasında bugüne kadar 45 kez karşılaşma gerçekleşti. Galatasaray, bu maçların 30'unda sahadan galip ayrılırken, İstanbulspor ise sadece 5 kez rakibini mağlup etti. 10 mücadele ise berabere sonuçlandı. İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan karşılaşmayı Galatasaray 2-1'lik skorla kazandı. Ayrıca bu sezon iki hazırlık maçında da karşılaşan takımlardan Galatasaray, bu maçlardan da galip ayrıldı.

Galatasaray, bu sezon Süper Lig'de deplasmanda oynadığı 15 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 32 puan topladı. Geride kalan 15 mücadelede 33 kez gol sevinci yaşayan Aslan, kalesinde ise sadece 11 gol gördü. Ancak son deplasman maçında Beşiktaş'a 3-1 mağlup olan Galatasaray, İstanbulspor karşısında kaybetmek istemiyor.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı 31 karşılaşmada kalesinde sadece 26 gol gördü ve bu alanda en az gol yiyen takım konumunda bulunuyor. Okan Buruk'un öğrencileri, 13 maçta da kalesini gole kapattı. Ayrıca attığı 69 golle de Fenerbahçe'nin ardından en çok gol atan ikinci takım olarak dikkat çekiyor.

Galatasaray'da Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Sergio Oliveira ve Milot Rashica sarı kart sınırında bulunuyor. Bu futbolcuların sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta iç sahada oynanacak Sivasspor maçında cezalı duruma düşecekleri belirtiliyor. Sarı-kırmızılı ekipte sakat futbolcu bulunmazken, geçen hafta oynanan Başakşehir mücadelesinde sarı kart gören Fransız futbolcu Sacha Boey cezalı duruma düşmüştü.

Galatasaray, İstanbulspor karşısında alacağı bir galibiyetle liderliğini sürdürmeyi hedefliyor. Ancak İstanbulspor'un da puan kaybına tahammülü kalmadığı için zorlu bir mücadele bekleniyor. Futbolseverler heyecanla bu karşılaşmayı bekliyor.