Galatasaray, Beşiktaş'a konuk oluyor! Adekugbe'nin yerine Dubois...

Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında oynanacak derbide Galatasaray deplasmanda Beşiktaş'a konuk olacak. Yarın Vodafone Park'ta 19.00'da başlayacak...

Galatasaray, Süper Lig'de liderliğini sürdürmek için Beşiktaş'ı mağlup etmek istiyor. Topladığı 70 puanla zirvede yer alan sarı-kırmızılı ekip, rakibiyle arasındaki puan farkını korumak ve ikinci sıradaki Fenerbahçe'nin kendisine yaklaşmasına izin vermemek amacında.

Beşiktaş ise 62 puanla üçüncü sırada yer alıyor ve zirve yarışından kopmamak için Galatasaray'ı yenmek istiyor. Ayrıca rakibiyle arasındaki puan farkını düşürmek de hedefleri arasında.

Sarı-kırmızılı takımda teknik direktör Okan Buruk, Beşiktaş derbisine eli rahat çıkacak. Tüm sakat futbolcuları iyileşen ve cezalı oyuncusu bulunmayan sarı-kırmızılı ekipte, Gomis'in de affedilmesiyle eksik isim kalmadı. Buruk, Beşiktaş karşısında kadronun tamamından faydalanabilecek.

Ancak sol bek pozisyonunda değişiklik yapması bekleniyor. Son maçta eleştirilerin hedefi haline gelen Adekugbe'nin yerine Dubois'a forma şansı vermesi planlanıyor. Bu durumda yabancı oyuncu kuralı nedeniyle hücum hattında değişiklik yapılacak. Hangi yabancı oyuncunun yedek kulübesine çekileceği ise maç günü kararlaştırılacak.

Galatasaray, son 19 maçında 17 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet alarak formda bir görüntü çiziyor. Ancak Beşiktaş deplasmanında kazanmak için şansızlığını kırmaları gerekiyor. Sarı-kırmızılı ekip, Vodafone Park'ta henüz galibiyetle tanışamadı. 2016 yılında açılan statta Beşiktaş ile 6 kez karşı karşıya gelen Galatasaray, bu maçların 5'inde sahadan mağlup ayrıldı. Okan Buruk ve öğrencileri yarınki derbiyi kazanarak bu şanssızlıklarını da kırmayı hedefliyor.

Süper Lig'de kritik bir mücadele olacak olan Galatasaray-Beşiktaş derbisi, futbolseverler tarafından heyecanla bekleniyor. İki takımın da sahada en iyi performansını sergilemesi ve fair-play kuralları içinde mücadele etmesi temennisiyle, futbolseverlere keyifli bir maç izleme deneyimi diliyoruz.