Galatasaray Başkanı Dursun Özbek: 'Günde 1.2 milyon TL faiz ödüyoruz'

Muhalefetin yeni projelerle ilgili olarak, 'G.Saray gayrimenkul şirketi değil, spor kulübü' şeklindeki eleştirilerine de yanıt veren sarı kırmızılıların...

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu, Ekim ayı toplantısını Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde gerçekleştirdi. Başkan Dursun Özbek, son dönemde yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi ve önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Özbek, Galatasaray'ın mali bağımsızlığına kavuşmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Mecidiyeköy projesiyle birlikte 2 milyar 200 milyon TL olan ana para borcunun ilk etapta 1 milyar 400 milyon TL'ye düşeceğini açıkladı. Yeni projede 180 tane 1+1 ve 1+2 daire yapılacağını belirterek, tüm Galatasaraylılara çağrıda bulundu. İmkanı olanların daire alarak kulübe destek olmalarını istedi.

Başkan Özbek, Galatasaray'ın gayrimenkul şirketi olmadığı, Spor Kulübü olduğu yönündeki yorumlara saygı duyduklarını söyledi. Ancak Galatasaray'ın spor faaliyetlerinden yeteri kadar para kazanamadığını düşünürsek, girdiği borç sarmalının kulübü yiyip bitirdiğini belirtti. Bu nedenle hiçbir yönetimin seyirci kalamayacağını vurguladı.

Başkan Özbek, Galatasaray'ı günde 1.2 milyon TL faiz ödemekten kurtarmak istediklerini ifade etti. Bu hedefe ulaşmak için her türlü yardımı beklediklerini söyledi. Galatasaray'ın sürdürülebilir sportif faaliyetleri yakalaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Başkan Özbek, Kemerburgaz'daki tesislerin adının Metin Oktay Tesisleri olacağını açıkladı. Florya'daki geliştirme projesine bağlı olarak, Florya'daki tesisleri Kemerburgaz'a taşımak istediklerini belirtti. Modern bir tesisi seneler önce yapmaları gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu toplantısında Başkan Dursun Özbek'in yaptığı açıklamalar, kulübün geleceği için umut vericiydi. Tüm Galatasaraylılar, kulübe destek olmak için ellerinden geleni yapacaklarına inanıyoruz.