Galatasaray - Başakşehir sonrası şampiyonluk iddiası! Kupanın bir ucundan tuttu...

Spor Toto Süper Lig 33. hafta maçında Galatasaray, evinde Başakşehir'i Icardi'nin tek golüyle mağlup etti ve en yakın rakibi Fenerbahçe'nin puan kaybettiği...

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında Galatasaray ile Başakşehir karşı karşıya geldi. Nef Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Galatasaray 1-0 kazandı. Penaltıdan Mauro Icardi'nin kaydettiği gol, sarı-kırmızılı takıma 3 puanı getirdi.

Galatasaray, Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada Başakşehir'i mağlup ederek puanını 73'e yükseltti ve Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki farkı 5'e çıkardı. Ayrıca, evindeki yenilmezlik serisini 15 maça çıkaran Galatasaray, şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü.

Galatasaray'ın PSG'den kiralık olarak kadrosunda tuttuğu Mauro Icardi, bu sezon Süper Lig'de 15. golünü attı. 30 yaşındaki futbolcunun görev aldığı 20 maçta 15 golü ve 7 asisti bulunuyor.

Galatasaray'ın savunma oyuncularının da maçta hava topu kaybetmediği görüldü. Abdülkerim, Nelsson ve Sacha Boey 9 hava topunun tamamını kazanırken, Kazımcan da 3'te 3 yaptı.

Sadece kaleci Fernando Muslera şut çekmeyen Galatasaray'da, Başakşehir maçına ilk 11 çıkan diğer 10 oyuncu en az bir şut çekti. Mertens 4 şutla zirvede yer alırken, Icardi 3, Kerem 2, Torreira 2, Abdülkerim 2, Oliveira 1, Nellson 1, Kazımcan 1 ve Boey de 1 şut attı.

Galatasaray'ın Başakşehir'i mağlup etmesiyle şampiyonluk hedefine bir adım daha yaklaştığı görüldü. Ligin en iştahlı futbolunu oynayan Galatasaray'ın taraftarları da takımlarına büyük destek vererek mücadeleyi kazanmalarında önemli bir rol oynadı.

Maçın yıldızı ise Mauro Icardi oldu. Bu sezon oynanan kritik maçlarda attığı gollerle takımına büyük katkı sağlayan Icardi, Galatasaray'ın şampiyonluk yolunda en önemli silahlarından biri haline geldi.

Sonuç olarak, Galatasaray'ın Başakşehir'i mağlup etmesiyle şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdüğü görüldü. Takımın en önemli oyuncularından Mauro Icardi'nin performansı da taraftarları heyecanlandırdı. Galatasaray'ın bu sezonki başarısı ise ligin en iştahlı futbolunu oynayan takım olmalarından kaynaklandı.