Futbolcu ve taraftarlar ölümden döndü

Bilecik'te oynanan ve 1. Amatör Lig'de şampiyonun belirleneceği maçta Söğütspor'un golü sonrası futbolcular tribünlere koşarken, güvenlik bariyerlerini...

Bilecik 1. Amatör Lig play-off final maçı büyük bir heyecana sahne oldu. A Grubu namağlup lideri Söğütspor ile B Grubu namağlup lideri Vitraspor'un karşı karşıya geldiği müsabaka, Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı'nda oynandı. Taraftarlar da maça büyük ilgi gösterdi.

Maçın normal süresi golsüz beraberlikle sonuçlanırken, uzatmaların ilk yarısının 102. dakikasında Söğütsporlu Furkan Dumlu, topu filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Gol sonrası tribünlere koşan futbolcular büyük sevinç yaşarken, tribünlerden atlayan taraftarlar da coşkularını kontrol edemedi.

Ancak tribünler ile saha arasındaki polis güvenlik bariyerleri devrilince hem futbolcular hem de taraftar altında kaldı. Neyse ki barikatlar kaldırılırken, şans eseri yaralanan olmadı.

Maçın ikinci uzatma devresinin 117. dakikasında Söğütspor atağında Samet Çelebi, topu filelere göndererek durumu 2-0'a getirdi. Bu golle birlikte Söğütspor'un şampiyonluğu kesinleşti.

Ancak maç sonrası yaşanan olaylar gerginliğe neden oldu. Söğütspor yöneticisi Erol Uçar, gol sevinci yaşamak için kulübeden tribünlere koştu. Ancak Vitraspor taraftarları pet şişe atarak tepki gösterince, Uçar da aynı şekilde karşılık verdi. Bu hareket sonrası Vitraspor taraftarları adeta çılgına döndü.

Karşılaşmayı kazanan Söğütspor'un başkanı İsmet Sever ise maç sonunda yaptığı açıklamada, "Çok şükür Söğüt’ün şehremini olarak böyle bir mutluluğu tatmak çok güzel bir duygu. 3 yıldır bunun için uğraşıyoruz. Çok şükür hak yerini buldu" dedi.

Söğütspor, 30 Nisan Pazar günü Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı'nda 1969 Bilecik Spor Kulübü ile BAL play-off müsabakasına çıkacak. Kazanan takım seneye Bilecik'i BAL'da temsil edecek. Futbolun fair-play ruhuna uygun bir şekilde mücadele etmesi dileğiyle...

Bilecik 1. Amatör Lig play-off final Vitraspor Söğütspor Şeyh Edebali Üniversitesi Stadı amatör spor haberleri spor haberleri anında spor anindaspor anindasportr anindasporofficial