Formula 1 Japonya GP'sinde büyük tehlike! Pierre Gasly çılgına döndü: 'Ölebilirdim!'

Formula 1 Japonya Grand Prix'si olaylı başladı. Yağmur altında başlayan yarışta Carlos Sainz'ın ilk turdaki kazasının ardından araçlar güvenlik aracı ardında...

Suzuka Pisti'nde gerçekleştirilen Formula 1 Japonya Grand Prix'sinde büyük bir tehlike atlatıldı. Yağmur altında gerçekleşen yarışın ilk turunda Ferrari pilotu Carlos Sainz kaza yaparak yarış dışı kaldı. Williams pilotu Albon da motor arızası sebebiyle yarışı bırakmak zorunda kaldı. İlk turda spin atan pilotlar arasında ise Sebastian Vettel ve Guanyu Zhou da yer aldı.

Sainz'ın kaza yapması sonrasında güvenlik aracı piste girdi. Pilotlar, güvenlik aracının arkasında konvoy oluştururken Alpha Tauri pilotu Pierre Gasly büyük bir tehlike atlattı. Kırmızı bayrak henüz çıkmamışken, araçlar güvenlik aracını takip ederken Carlos Sainz'ın kaza yapan aracını pist dışına almak için piste giren traktör forklift diğer sürücüler için de tehlike arz etti. Gasly, yağmur ve öndeki araçlardan gelen spreyin etkisiyle görüşün az olduğu piste giren traktör forkliftin hemen yanından geçti. Kırmızı bayrak sonrasında pite dönen Gasly'nin çok sinirli olduğu görüldü.

Fransız sürücünün telsizden, "Bu ne saçmalık! Orada ölebilirdim." dediği duyuldu. Ferrari sürücüsü Charles Leclerc de traktör forkliftin yanından geçerken telsizinden 'Bu traktör de neyin nesi!' şeklinde tepki gösterdi. McLaren'ın İngiliz pilotu Lando Norris ise yarışın durduğu anlarda bir tweet atarak; "Bu nasıl olur! Aynı durumdan yıllar önce bir canı kaybettik. Hayatımızı riske ediyoruz, özellikle böyle koşullarda. Yarışmak istiyoruz ama bu kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

FIA'dan yapılan açıklamada ise traktör forkliftin kırmızı bayrak çıktıktan sonra piste girdiği ifade edildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı da belirtildi. Yarış kontrolden Gasly'ye 'Bu kadar sinirlenmene gerek yok. Normal bir prosedürdü' denildiği belirtildi. Gasly daha sonra güvenlik aracının ardında hızlı gittiği için komiserler kuruluna çağrıldı ve inceleme altına alındı.

Öte yandan, Jules Bianchi'nin 2014 yılında Suzuka'da gerçekleştirilen Japonya Grand Prix'sinde traktör forklifte çarpıp hayatını kaybetmesi, yaşanan olayın ciddiyetini bir kez daha ortaya koydu. Bianchi'nin babası Philippe Bianchi de; "Sürücülerin hayatlarına, oğlumun anısına hiç saygıları yok" yönünde bir paylaşım yaptı.

Formula 1 Japonya Grand Prix'sinde yaşanan bu tehlikeli olay, sürücülerin güvenliği açısından önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Yarış organizasyonları, sürücülerin hayatını riske atacak her türlü durumun önüne geçmek için daha sıkı tedbirler almalıdır.