Fenerbahçe'nin kabusu oldular! Giresunspor maçı sonrası akıllara geldi, bu sezon...

Süper Lig'in 33. haftasında Giresunspor ile 1-1 berabere kalan Fenerbahçe'de bu sezon ortaya çıkan istatistik dikkat çekti.

Süper Lig'in 33. haftasında Giresunspor ile Fenerbahçe arasında oynanan maç 1-1 berabere sonuçlandı. Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın 2 puan gerisinde kalarak şampiyonluk yarışında ciddi bir yara aldı.

Fenerbahçe'nin bu sezonki bazı puan kayıpları ise akıllara geldi. Özellikle küme hattında mücadele eden 3 takıma karşı 9 puan kaybeden sarı-lacivertliler, İstanbulspor'a 2, Ümraniyespor'a 2 ve Giresunspor'a 5 puan verdi.

Ligin ilk haftasında evinde Ümraniyespor ile 3-3 berabere kalan Fenerbahçe, Dünya Kupası arası öncesi oynanan son lig maçında ise Giresunspor'a Kadıköy'de 2-1 yenilmişti. Galatasaray'ın Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldığı 31. haftada ise Fenerbahçe, İstanbulspor ile 3-3 berabere kalmıştı. Bu hafta ise Giresunspor'a 2 puan kaybedilmesi, şampiyonluk yarışının daha da zorlaşmasına neden oldu.

Giresunspor'da ise Hakan Keleş'ten boşalan teknik direktörlük koltuğuna 4 gün önce oturan İrfan Buz'un, Fenerbahçe karşısındaki geleneği devam etti. Opta'nın verilerine göre; İrfan Buz, Süper Lig kariyerinde Fenerbahçe'yi konuk ettiği üç maçtan da 1-1'lik skorla ayrıldı.

Şampiyonluk yarışının iyice kızıştığı son haftalarda, Fenerbahçe'nin İstanbulspor ve Giresunspor gibi takımlara karşı aldığı puan kayıpları, taraftarları endişelendiriyor. Galatasaray'ın bu hafta oynayacağı maç sonrası, şampiyonluk yarışında yeniden bir denge oluşacak mı, hep birlikte göreceğiz.