Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum: Umuyorum ki Fenerbahçe bu yıl şampiyonluğu kazanır

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Christoph Daum, sarı lacivertli kulübü ziyaret etti

Eski teknik direktör Christoph Daum, Fenerbahçe'nin Can Bartu Tesisleri'ni ziyaret etti. İstanbul'da bulunan Daum, 2003-2006 ve 2009-2010 sezonlarında Fenerbahçe'nin teknik direktörlüğünü yapmış ve takımı 2 Süper Lig (2003-2004 ve 2004-2005) ve 1 Türkiye Kupası (2009) kazanmıştı.

Fenerbahçe'nin Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki tarafından karşılanan Daum, Teknik Direktör Jorge Jesus, teknik ve idari kadro, futbolcular ve çalışanlarla bir araya geldi. Alman teknik adam, tesisleri gezerek belgesel kapsamında Fenerbahçe'deki günlerini ve en özel anılarını paylaştı.

Daum, ziyareti ile ilgili Fenerbahçe TV'ye yaptığı açıklamada, "Fenerbahçe benim hayatımın bir parçası. Aynı zamanda burası benim ikinci evim. Burada çok güzel, çok harika anılarım oldu. Daima kendimi aile üyesi gibi hissettim. Hem yönetimle hem de burada çalışanlarla, buradaki herkesle büyük bir aileydik. Herkesin düşüncesini toplayıp tek bir bedenle hareket ediyorduk. Bu çok önemli, çünkü bunu futbolda sürekli bulamıyorsunuz" dedi.

Daum ayrıca, kulübün taraftara ait olduğunu vurgulayarak, "Bu kulüp, taraftara ait bir kulüp. Ne herhangi bir şirkete ne herhangi bir oyuncuya ne herhangi bir başkana. Bu kulübün efsane başkanlarından Aziz Yıldırım ile çalışmıştım. Şimdi Ali Koç başkanlık yapıyor. Ali Koç'un başkanlığından dolayı da bu kulüp kendini şanslı ve mutlu hissetmeli. Taraftarlar Fenerbahçe sevgisini kalpten hissediyorlar. Bu hissiyatı kötü zamanlarda da ortaya koyuyorlar. Taraftarlar takımlarının her daim yanında oluyorlar ve bana göre de şampiyonluğu hak ediyorlar" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk ihtimalinin yüksek olduğunu belirten Daum, son maçların şampiyonluk mücadelesinde büyük önem taşıdığını söyledi. "Galatasaray'ın puan kaybetmesi gerekiyor" diyen Daum, Fenerbahçe'nin bu yıl şampiyonluğu kazanacağına inandığını ifade etti.

Daum, ziyareti sırasında öğrencisi olan Teknik Menajer Mehmet Aurelio ile de bir araya gelerek eski günleri yâd etti. Taraftarların da yoğun ilgi gösterdiği ziyaret, Fenerbahçe camiasında büyük bir heyecan yarattı.