Fenerbahçe-İstanbulspor maçında çok konuşulan kararlar! Penaltı ve gol itirazları...

Fenerbahçe ile İstanbulspor'un 3-3 berabere kaldığı Süper Lig'in 31. hafta maçında tartışmalı pozisyonlar yaşandı.

Süper Lig'in 31. haftasında Fenerbahçe ile İstanbulspor arasında oynanan maçta, taraflar 3-3 berabere kaldı. Ancak maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar, maçın gündemine damga vurdu.

Karşılaşmanın 5. dakikasında Fenerbahçe'nin golü iptal edildi. Arda'nın ortasında İstanbulspor kalecisi Alp Arda'nın yumrukladığı topu Szalai, kafayla ağlara gönderdi. Ancak karşılaşmanın hakemi Kadir Sağlam, Szalai'nin kafa vuruşundan önce Joao Pedro'nun Alp Arda'ya faul yaptığını işaret etti ve golü iptal etti. Kısa bir süre VAR incelemesinin ardından hakem Kadir Sağlam'ın kararı geçerli sayıldı.

Maçın ilk devresinde Fenerbahçe'nin Arda Güler ile kullandığı köşe vuruşunda İsmail Yüksek ile Mehmet Yeşil kafa topuna yükseldi. Mehmet Yeşil topa müdahale ederken sarı lacivertli oyuncular Yeşil'in elle oynadığını belirtip penaltı itirazında bulundu. Ancak VAR ile iletişime geçen hakem Kadir Sağlam oyunu devam ettirdi.

İkinci yarıda ise İstanbulspor penaltı kazandı. Mücadelenin 52. dakikasında sağ kanattan ceza sahasına giren Eze, Samet'ten sıyrıldı ve şutunu çekti. Eze'nin vuruşu Ferdi'den döndü. Eze, pozisyonda elle oynama ve penaltı bekledi. Hakem Kadir Sağlam oyunu sürdürdü. Ancak VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyen Sağlam, penaltı kararı verdi. Penaltıda topun başına geçen Valon Ethemi, 57. dakikada skoru 2-1'e getirdi.

Maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar, Fenerbahçeli futbolcular ve tribünler tarafından tepkiyle karşılandı. Ancak sonuçta taraflar sahadan 3-3'lük beraberlikle ayrıldılar.