Fenerbahçe, Giresunspor deplasmanında! Eksikler...

Giresunspor ile Fenerbahçe yarın oynayacakları maçla birlikte Spor Toto Süper Lig'de 16. kez rakip olacak. İki ekip arasında daha önce oynanan 15 maçta...

Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında heyecan dorukta! Yarın saat 19.00'da Çotanak Spor Kompleksi'nde Giresunspor ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek. Ligde geride kalan haftalarda sarı-lacivertliler, 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyetle topladığı 67 puanla 2. sırada bulunuyor. Yeşil-beyazlılar ise 6 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 mağlubiyet sonucunda aldığı 27 puanla 16. sırada yer alıyor.

Fenerbahçe, lider Galatasaray'ın Beşiktaş'a kaybetmesiyle puan farkını 3'e indirdi. Geçtiğimiz hafta Sivas deplasmanında kazanan sarı-lacivertliler, Giresun'a karşı alacakları 3 puanla şampiyonluk yarışını sürdürmek istiyor.

Giresunspor ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 15 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 8 defa sahadan galip ayrılırken, yeşil-beyazlılar ise 2 kez kazandı. 5 karşılaşma ise berabere sona erdi. Rekabette Fenerbahçe, rakip filelere 22 gol atarken, Giresunspor 11 kez gol sevinci yaşadı.

Ligin ilk yarısında Kadıköy'de oynanan mücadelede Giresunspor, Fenerbahçe'yi 2-1'lik skorla mağlup etmişti. Ancak Fenerbahçe, deplasmanda oynadığı 15 karşılaşmada 11 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alarak topladığı 35 puanla dış sahada başarılı bir performans sergiledi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon oynadığı 30 karşılaşmada rakip fileleri tam 75 kez havalandırdı ve bu alanda en çok gol atan takım konumunda bulunuyor. Kanarya'da Enner Valencia, 27 golle takımın gol yükünü çekerken Michy Batshuayi de 10 golle katkı sağladı.

Ancak Fenerbahçe'nin Giresunspor maçında sıkıntıları da var. Serdar Aziz, Gustavo Henrique, Miha Zajc, Enner Valencia ve Samet Akaydin sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Bu futbolcular kart görmeleri durumunda gelecek hafta iç sahadaki Trabzonspor mücadelesinde cezalı duruma düşecekler.

Fenerbahçe'de sakatlıklar da var. Tedavileri devam eden Altay Bayındır ve Lincoln Henrique bireysel çalışmalarını sürdürürken, Sivasspor maçında kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci ve sarı kart cezalısı Willian Arao kadroda yer almayacaklar. Ancak sakatlığını atlatan Michy Batshuayi'nin yanı sıra Enner Valencia ve İsmail Yüksek de takımla çalışmalara başladılar ve kadroda olmaları bekleniyor.

Giresunspor ile Fenerbahçe arasında oynanacak mücadeleyi hakem Bahattin Şimşek yönetecek. Maçın dördüncü hakemi ise Mert Güzenge olacak. Her iki takım da sahaya mutlak galibiyet parolasıyla çıkacak ve futbolseverler büyük bir mücadeleye tanık olacaklar. Heyecan dolu maç için geri sayım başladı!