Fenerbahçe, Euroleague'de Olympiakos'a konuk oluyor!

Sarı lacivertli ekip Euroleague play-off beşinci maçında Yunan devi Olympiakos'a konuk olacak. İtoudis'in öğrencileri bugün galip geldikleri takdirde, kulübü...

THY EuroLeague'de heyecan devam ediyor. Fenerbahçe Beko, play-off serisi 5. ve son maçında Olympiakos'a konuk olacak. Atina'daki Barış ve Dostluk Salonu'nda oynanacak karşılaşma TSİ 21.30'da başlayacak. Kazanan takım dörtlü finale yükselecek.

Fenerbahçe, 2-2 devam eden seride bugün de galip gelirse hem iki yıllık dörtlü final hasretine son verecek hem de EuroLeague tarihinde play-off 5. maçını deplasmanda kazanan ilk takım olacak. Elbette bu haftanın diğer deplasman ekipleri Maccabi ve Partizan'ın da böyle bir şansı var.

Ancak Fenerbahçe'nin sakat oyuncu sorunu var. Devin Booker bu kritik maçta forma giyemeyecek. Sarı lacivertlilerin koçu Dimitris İtoudis, Booker'dan faydalanamayacak. Bununla beraber sakatlıkları geçen Nemanja Bjelica ve Scottie Wilbekin forma giyebilecek.

Fenerbahçe kazanırsa, aynı zamanda organizasyon tarihinde, 1 numaralı seri başını eleyen ilk 8 numaralı takım olacak. Dörtlü final ise 19-21 Mayıs'ta Kaunas'ta düzenlenecek. Fenerbahçe tur atlarsa dörtlü finalin ilk maçında Monaco-Maccabi eşleşmesinin galibi ile oynayacak.

ABD merkezli dünyaca ünlü yayın kuruluşu ESPN ve EuroLeague arasındaki anlaşma gereği kanal iki yıl boyunca play-off ve dörtlü finalleri ABD'de canlı yayımlayacak. Bu anlaşma gereği yayımlanacak ilk maç Olympiakos-F.Bahçe olacak. Mücadele S Sport'tan da yayımlanacak.

Play-off'ta oynanan ilk 4 maçta Olympiakos, Fenerbahçe'ye 79-68 ve 78-82'lik skorlarla üstünlük sağlamıştı. Ancak Fenerbahçe, evinde oynadığı son iki maçta Olympiakos'u 71-72 ve 73-69 mağlup etmeyi başardı.

Türk basketbol severler, Fenerbahçe'nin bu kritik maçında takımına destek olacak. Heyecan dolu maçın sonunda kazanan taraf dörtlü finale yükselecek ve Avrupa basketbolunun zirvesinde boy gösterecek.