Fenerbahçe'den Ali Şansalan açıklaması - Spor Haberleri

Futbol ve Spor Haberleri - Sarı-laciverti kulüp, Başkan Ali Koç'un Beşiktaş-Galatasaray derbisinin hakemi Ali Şansalan'ı talep ettiği şeklindeki iddialara re...

Fenerbahçe Kulübü, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde görev yapacak olan hakem Ali Şansalan hakkındaki sosyal medya iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüp, Galatasaray muhabirleri ve isimsiz sosyal medya hesapları tarafından oluşturulan manipülatif gündeme dair bir açıklama yayınladı.

Bugün TFF tarafından yapılan hakem atama duyurusunun ardından gündeme dair bir açıklama yapmak istedik. Galatasaray muhabirleri ve isimsiz sosyal medya hesapları tarafından koordineli olarak yürütülen kampanya, Beşiktaş-Galatasaray derbisini yönetecek olan hakem Ali Şansalan'ı Başkanımız Ali Koç'un talep ettiği gündemle bağlantılı hale getirmeye çalıştı. Ancak, Başkanımız Ali Koç'un ve Kulübümüzün bu maçla ilgili herhangi bir yorumu, görüşü veya yönlendirmesi olmadı.

Fenerbahçe Kulübü olarak hakemlerle ilgili tek gündemimiz, takımımızın Adana Demirspor, Alanyaspor, Vavacars Fatih Karagümrük, Başakşehir ve son olarak İstanbulspor maçlarında hakemler ve VAR tarafından yarıştan kopartılmaya çalışılmasıdır. Bu konuda kimlerin etkisi olduğu ve kimlerin yönlendirdiği konusunda sorumluların hesap vermesi gerekmektedir.

Adı geçen hakem Ali Şansalan ile ilgili olarak da 17 Ekim 2021 tarihinde takımımızın şampiyonluk yarışından kopmasına neden olan maç yönetimi hakkında yorumumuzu yapmış ve bu konuyu kapatmıştık. Fenerbahçe Kulübü olarak manipülasyon yaparak kendilerine fayda sağlamaya çalışanların dikkate alınmamasını kamuoyundan rica ediyoruz.

Sonuç olarak, Fenerbahçe Kulübü olarak her zaman fair play ilkesine bağlıyız ve hakemlerin tarafsızlığına saygı duyuyoruz. Beşiktaş-Galatasaray derbisinde de her iki takımın da adil bir şekilde mücadele etmesini ve en iyi şekilde kazanana saygı gösterilmesini umuyoruz.